Oamenii din epoca de gheață au trăit în peșteri un timp, dar au făcut și corturi din piei de mamut. Oasele de mamut au fost folosite ca suporturi.
Când s-a încheiat era glaciară, a început un nou mod de viață. Până la 8.000 î.Hr., oamenii din Orientul Mijlociu începuseră să cultive. Mâncarea era gătită în cuptoare de lut. Oamenii din Ierihon (acum în Palestina) au știut să facă cărămizi uscate la soare și le-au folosit pentru a face case. În jurul anului 7.000 î.Hr., un nou popor trăia în Ierihon și învățase să facă mortar. L-au folosit pentru a tencui pereții și podelele. Catal Huyuk (sudul Turcia) a fost unul dintre primele orașe din lume.
Însă, cele mai vechi locuințe descoperite până în prezent sunt 21 de colibe care aveau vetre sau gropi în care erau dispuse pietre, care serveau drept vatră. În imediata apropiere a acestor colibe s-au descoperit și găuri săpate în pământ, care provin de la țărușii utilizați pentru împrejmuire. Desigur, au fost descoperite câteva urme, păstrate acum la muzeu.
Colibele respective au fost descoperite în apropiere de orașul francez Nisa și se apreciază că respectivele construcții datează de aproximativ 400.000 de ani.
Flash. Primul cântec înregistrat în spaţiu
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook