Simona Ionescu / Redactor Șef

Florentina Fântânaru îi pune pe vlogeri la punct. Aglomerația de podcasturi a devenit deranjantă pentru ea

Florentina Fântânaru îi pune pe vlogeri la punct. Aglomerația de podcasturi a devenit deranjantă pentru ea
În ultima perioadă, podcast-urile s-au înmulțit în România ca ciupercile după ploaie. Profesionistă în meseria ei, jurnalista Florentina Fântânaru a luat atitudine și le-a tăiat elanul vlogerilor care nu-și fac treaba așa cum trebuie.

Florentina Fântânaru le dă peste vlogerilor care au împânzit rețelele de socializare cu podcast-urile lor. Vedete le face și o recomandare: înainte de a chema un invitat, să se documenteze așa cum trebuie ca să nu existe momente „stânjenitoare”.

„Asigurați-vă că întrebările sunt relevante și bine gândite”

Florentina Fântânaru le spune vlogerilor care se ocupă de podcast-uri să se documenteze foarte bine înainte de a chema invitatul, să cerceteze cu grijă, pentru a nu se trezi în ipostaze pe care le gestionează cu greu.

„Dragi realizatori de podcast, cu peste două decenii de experiență în interviuri, am învățat importanța documentării riguroase. Invitațiile adresate celor pe care doriți sa-i intervievați, sau cu care doar vă doriți sa stați la vorbă, fără o cercetare prealabilă temeinică, pot duce la momente stânjenitoare și retractări publice.

1.Documentarea minutioasă: Cunoașteți în detaliu cariera, realizările și controversele posibile ale invitaților. Ignoranța poate genera greșeli costisitoare.

2.Pregătirea întrebărilor: Asigurați-vă că întrebările sunt relevante și bine gândite. Acest lucru nu doar îmbogățește conversația, dar și demonstrează respect față de invitat și public.

„Calitatea și profesionalismul sunt cheia pentru a ieși în evidență”

Florentina Fântânaru le dă sfaturi vlogerilor

3.Ascultă activ: Fiți atenți la conversație. Uneori, cel mai bun moment al unui interviu se naște din spontanitatea și deschiderea de a explora noi direcții bazate pe răspunsurile invitaților.

4.Corectitudinea informațiilor: Verificați informațiile pe care le discutați. Niciun invitat, DAR MAI ALES PUBLICUL nu își dorește să fie parte a unei discuții saturate de inexactități…

5.Tonul și etica profesională: Fiți politicos și empatic. Un ton respectuos și binevoitor va crea o atmosferă propice pentru un dialog deschis și sincer.

În timp ce lumea podcasturilor devine din ce în ce mai aglomerată, calitatea și profesionalismul sunt cheia pentru a ieși în evidență.

Documentarea apăsată și o etică solidă sunt fundamentale nu doar pentru a evita greșelile regretabile, ci și pentru a menține și îmbunătăți credibilitatea podcastului vostru. Să ducem mai departe arta interviului cu integritate și pasiune!”, a fost mesajul Florentinei Fântânaru pe rețeaua de socializare.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri