Simona Ionescu / Redactor Șef

Florin Călinescu explică de ce a plecat de la PRO TV

Florin Călinescu explică de ce a plecat de la PRO TV
De ceva vreme îl bate un gând. Să reînceapă să facă satiră politică, un stil care l-a consacrat, de altfel, cu mulți ani în urmă.

Florin Călinescu explică de ce a plecat de la PRO TV. Pentru el, de fapt, nu e prima dată când părăsește acest post de televiziune. A mai făcut-o și în trecut. Acum explică de ce a decis să plece din nou din trust.

„Chiar de două ori am plecat de la PRO TV. Dacă am plecat atunci când era bunul meu prieten Adrian Sârbu, vă dați seama că acum nu mai există niciun considerent de natura celor de atunci: prietenie de o viață, muncă făcută împreună. Tot ce am făcut atunci și acum am făcut-o pentru public. Chiar și mie mi se pare că atunci politica era într-o perioadă romantică, azi ar trebui tratată cu prioritate într-un talk show politic de satiră și mă bate gândul să fac acest lucru”, a spus Florin Călinescu, la Aleph News.

Florin Călinescu explică de ce a plecat

Cunoscutul om de televiziune spune că la PRO TV s-au pierdut ideile care au constituit brandul. „Nu mai este valabil sloganul de acum 20 de ani. Nu mai este nici pe departe ceea ce domnul Sârbu a realizat pentru că lucrurile atunci aveau o emoție, aveau o particularitate, o energie care începea cu creație, în primul rând adresată poporului nostru, generațiilor tinere care azi sunt mature. Noi aveam tot timpul grijă să preluăm generațiile în fiecare an.

Azi putem să vorbim despre un canal de filme cu ceva publicitate. Spiritul Pro nu mai există. Nu am obosit de atâta PRO TV pentru că atunci când mă duc la muncă eu nu mă uit la siglă. Este curios pentru mine pentru că pot să-mi închipui doar eu. Era un lucru făcut de la început pentru un telespectator pe care nu îl cunoșteam, dar îl știam și asta a făcut să țină ani de zile. Acum este vorba doar despre puterea unui brand de telecomandă care merge dintr-o inerție. De altfel, fisurile au început să apară pe ici pe colo”, a mai explicat actorul.

Exclusiv. Ziaristul Alex Bodi a schimbat patronul de presă. Cum își savurează zilele de vacanță

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre