Fostul premier se pregătește de principala funcție în stat. Lumea vrea să știe care îi sunt șansele. Invitat în emisiunea 40 de întrebări cu Denise Rifai, Nicolae Ciucă a dezvăluit cum stau lucrurile. El este unul din politicienii demnitari cu bună vizibilitate în țara noastră. Cu o carieră militară de succes în spate, acesta a făcut față cu brio statutului de politician și a fost desemnat prim-ministru al României în perioada 25 noiembrie 2021 și 12 iunie 2023.
A demisionat din funcția de premier al României în luna iunie, pentru realizarea rocadei dintre PNL și PSD, conform acordului coaliției de guvernare. Așa cum vă amintiți, demisia și rocada au fost amânate din cauza grevei profesorilor.
Fostul premier Ciucă se pregătește de principala funcție
Întrebat de Denise Rifai dacă este pregătit pentru a-i lua locul lui Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă a răspuns pozitiv. El crede că PNL are șanse certe să dea următorul președinte al României.
„Partidul Național Liberal are o echipă de conducere care a înțeles ce s-a întâmplat în anul 2020, atunci când PNL a câștigat alegerile locale cu 34,5%, iar la alegerile parlamentare a reușit să obțină doar 25%. Împreună cu echipa vom face tot ce este necesar ca PNL să obțină funcția de președinte”, a spus fostul premier Nicolae Ciucă.
Mesaj către români
Până la urmă, românii vor decide cine va fi următorul președinte al României. „Trebuie să ne uităm în ochii oamenilor, de la ei trebuie să avem sau să nu avem așteptări”, a punctat Nicolae Ciucă. Nu de puține ori s-a avansat ideea că Nicolae Ciucă va fi candidatul desemnat de PNL pentru a intra în cursa prezidențială. De altfel, acesta e și cea mai proeminentă personalitate a partidului.
Nicolae Ionel Ciucă s-a născut pe 7 februarie 1967 în localitate Plenița, județul Dolj. El este în prezent general român în rezervă. Separat are o carieră de politician. El este președintele Senatului dar și al Partidului Național Liberal. În trecut a ocupat de două ori funcția de ministru al Apărăii, în guvernele colegilor săi de partid, Ludovic Orban și Florin Cîțu.
Sursa foto: Adrian Pîclișan
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook