Simona Ionescu / Redactor Șef

Fotografiile nud ale lui Michael Jackson ar putea fi împărtășite lumii întregi. S-a deschis un nou proces

Fotografiile nud ale lui Michael Jackson ar putea fi împărtășite lumii întregi. S-a deschis un nou proces
Wade Robinson și James Safechuck au intentat un nou proces împotriva Michael Jackson. Wade de 41 de ani și James, în vârstă de 46 de ani susțin că celebrul artist i-ar fi violat în repetate rânduri când erau copii mici.

Wade Robson și James Safechuck, au mărturisit că ar fi avut parte de asemenea tratament din partea lui Michael Jackson în anii ’80 și ’90, la ferma sa Neverland și în alte locuri. Acum, avocații lor încearcă să obțină fotografii nud ale cântărețului, făcute cu ani în urmă de poliție. Cei doi nu au avut câștig de cauze în alte procese intentate cântărețului, dar acestea au fost reluate anul trecut.

Avocații cazului care ar putea fi judecat anul viitor doresc să aibă acces la dosarele sigilate ale poliției în urma acuzațiilor de pedofilie din 2005 ale lui Jackson. Se crede că adevărata țintă ar fi „fotografiile cu organele genitale și corpul gol ale lui Michael Jackson făcute de poliție”.

Citațiile au fost adresate birourilor șerifului și procurorilor districtuali din Los Angeles și Santa Barbara

Wade Robson (în imagine cu Jackson și un bărbat neidentificat) a susținut că Jackson a abuzat sexual de el în copilărie la ferma Neverland și în altă parte

Poliția care investighează acuzațiile de agresiune sexuală le va cere uneori acuzatorilor descrieri detaliate ale părților intime și ale corpului presupusului lor agresor. Moțiunea de anulare a celor patru citații, care a fost depusă miercuri la Curtea Superioară din Los Angeles, notează că imaginile au fost sigilate printr-un ordin de protecție introdus de instanță, potrivit revistei People.

„Dincolo de problemele legate de invadarea vieții private, înregistrările disponibile indică faptul că fotografiile pe care le caută acum reclamanții fac, de asemenea, obiectul unui ordin de protecție strict, convenit de Michael Jackson și de forțele de ordine din Santa Barbara și introdus de Curtea Superioară din Santa Barbara”, se arată în moțiune. Citațiile au fost adresate birourilor șerifului și procurorilor districtuali din Los Angeles și Santa Barbara.

Michael le-ar fi trimis amândurora scrisori de dragoste

James Safechuck a susținut că Jackson l-a dus la cumpărături pentru un inel de logodnă și a organizat o nuntă simulată între ei, trimițându-le amândurora „scrisori de dragoste”

Acuzațiile lui Robson și Safechuck au fost detaliate în controversatul documentar HBO din 2019, „Leaving Neverland” (Plecând din Neverland). Safechuck a susținut că a fost abuzat din 1988 până în 1992, începând de când avea aproximativ 11 ani. Iar Robson din 1990 până în 1996, de la aproximativ opt ani.  Safechuck a spus că Michael Jackson l-a dus la cumpărături pentru un inel de logodnă și a organizat o nuntă simulată între ei. Mai mult, artistul le-ar fi trimis amândurora „scrisori de dragoste”.

L-a apărat pe cântăreț din cauza „manipulării și spălării complete a creierului”

Robson l-a susținut cu tărie pe Jackson atunci când starul pop a fost acuzat și a declarat la procesul său că nu a fost niciodată molestat în timpul vizitelor la Neverland. „Muzica sa, mișcarea sa, cuvintele sale personale de inspirație și încurajare și dragostea sa necondiționată vor trăi în mine pentru totdeauna” a declarat el după moartea lui Jackson.

În 2013 însă, el, și-a schimbat discursul și a intentat primul proces împotriva lui Jackson, susținând că l-a apărat pe cântăreț din cauza „manipulării și spălării complete a creierului”. Safechuck a dat motive similare. Victimele ar trebui să dovedească nu numai că Jackson le-a abuzat, ci și că personalul companiei de producție a fost complice. Se crede că se dorește ca fotografiile să apară înaintea filmului biografic despre Michael Jackson, care ar putea fi lansat anul viitor și se așteaptă să fie în mare parte măgulitor.

Sursă foto: Daily mail

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre