Simona Ionescu / Redactor Șef

Fratele prințesei Diana, scandal cu Netflix. Nu iartă ce au răscolit scenariștii

Fratele prințesei Diana, scandal cu Netflix. Nu iartă ce au răscolit scenariștii
Fratele Dianei, Earl Spencer, a respins cererea producătorilor The Crown de a filma la proprietatea familiei din Althorp - după ce s-a dezvăluit că seria a cincea a succesului Netflix va dedica un episod întreg scandalului Bashir.

Earl Spencer e în scandal cu Netflix și a dezvăluit, astăzi, că a respins cererea producătorilor seriei The Crown de a filma la casa familiei sale din Althorp, spunându-le: „Mulțumesc, dar nu. Mulțumesc”, informează Daily Mail.

Earl Spencer

Următoarea serie, a cincea din drama regală Netflix o are în rolul principal pe Elizabeth Debicki în rolul surorii sale răposate, Diana, Prințesa de Wales. Și se așteaptă ca noul sezon să dramatizeze interviul Dianei publicat pe prima pagină a BBC Panorama cu Martin Bashir în 1995, precum și alte evenimente cheie din viața ei ulterioară.

Amintim că, la începutul acestui an, un raport usturător al lui Lord Dyson a concluzionat că BBC a acoperit „comportamentul înșelător” folosit de jurnalistul Martin Bashir pentru a asigura interviul-bombă.

Vorbind pentru BBC Breakfast, de la proprietatea familiei sale din Northamptonshire, fratele prințesei Diana a spus că a refuzat când producătorii The Crown au cerut să filmeze pe sit. El a spus: „Au aplicat. Au vrut să filmeze aici. Dar eu chiar nu fac chestia asta. De fapt, ca să fiu sincer, nu mă uit la The Crown. Așa că am spus doar: „Mulțumesc, dar nu. Mulțumesc”.

Ce crede fratele prințesei Diana despre raportul lordului Dyson

În mai, raportul lordui John Dyson despre interviul Dianei Panorama a concluzionat că Bashir a „încălcat grav” regulile de producție  ale BBC atunci când a falsificat extrasele bancare și i le-a arătat lui Earl Spencer pentru a avea acces la prințesă în vederea realizării interviului. Earl Spencer a spus că mai rămâne „un drum lung de parcurs” cu ancheta asupra evenimentelor din jurul programului și nu a exclus acțiunile în justiție.

El a spus: „Lord Dyson a făcut o treabă foarte bună. (…) Mai sunt multe de văzut în termeni mai largi, legat de cine a fost responsabil și pentru ce. (…) Așadar, văd raportul lordului Dyson ca o dezvoltare binevenită, dar mai este un drum lung de parcurs cu asta.  Există anumiți oameni care au fost în BBC care s-au comportat într-un mod cu adevărat abisal și posibil criminal”.

Întrebat cât de departe își va duce investigația, el a răspuns că nu se va termina acum. „Nu spun asta ca pe o amenințare urâtă. Pur și simplu nu se poate opri investigația acum, deoarece mai sunt încă multe de scos pe tapet”.

BBC încearcă să repare gafa, după 25 de ani

În replică, un purtător de cuvânt al BBC a declarat: „BBC-ul de astăzi și-a propus să fie cât mai deschis și transparent posibil cu privire la evenimentele de acum 25 de ani. Am desfășurat o anchetă independentă, condusă de judecători. Care s-a încheiat în șase luni. Și, separat, BBC News a comandat o ediție a Panorama în care jurnaliştii și-au investigat cu atenție propriul angajator. Deși BBC nu poate întoarce ceasul după un sfert de secol, ne-am cerut scuze complete și necondiționate în ziua în care raportul lordului Dyson a fost publicat”.

Seria a cincea din The Crown va fi difuzată în noiembrie 2022. Îl are pe Dominic West în rolul Prințului de Wales, alături de Debicki în rolul Diana. Imelda Staunton va prelua rolul Reginei de la Olivia Colman. Iar Jonathan Pryce îl va înlocui pe Tobias Menzies în rolul Duce de Edinburgh. De asemenea,  Lesley Manville o va juca pe Prințesa Margaret, pășind pe urmele Helenei Bonham Carter.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre