Simona Ionescu / Redactor Șef

Gata cu prosteala! Azi: Iulian Bulai de la USR

Gata cu prosteala! Azi: Iulian Bulai de la USR
Avem un politician care a găsit calea spre a se face cunoscut publicului, poate-poate captează și ceva din electorat. Deoarece nimeni nu-l prea știe ca membru USR important, deci presa nu-l bagă în seamă cu nimic, a găsit el (sau vreun consilier de imagine) o metodă să apară-n față. Și i-a ținut până acum, și poate îi va mai ține. Dar...

Gata cu miștocăreala! Unii dintre noi ne-am prins de mai mult timp de strategiile unor politicieni: scandal verbal și prostioare scrise pe rețelele de socializare care se vor rostogoli până sunt preluate de toată presa.

Veți zice că politicianul se face de râs, ba mai trage și partidul. Da, se face de râs, vă face să râdeți și să comentați, dar numele vă va rămâne în minte. Va găsi și el, și USR explicații, unele chiar de înghițit fiindcă se vine cu argumente logice, iar prostioarele se vor estompa, vor deveni hazlii. Iar ei vor căpăta notorietate. O rețetă folosită și înainte de apariția lui Bulai și care ne-a adus pe prima scenă a țării tot felul de personaje fără substanță. Faceți un efort de memorie și vă veți aminti de ”animalele politice” din a noastră Zoo.

”Hai, măi, că e haios Iulian Bulai ăsta! E ăla care a zis că Fecioara Maria este o mamă surogat, că Isus provine ”dintr-o familie foarte ciudată”, ”cu o mamă surogat şi un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea”. Cam așa sună  o versiune a amintirilor rămase în mentalul colectiv.

Acum omul a recidivat și a postat pe Facebook ceva legat de evenimentul momentului – Minerida din 13-15 iunie 1990. Pe Fecioara Maria ne-o servise de Crăciun. În câteva rânduri, useristul a povestit un dialog avut cu mama sa despre mineri, pe când avea el 2 ani și jumătate.

I-am văzut postarea, am luat-o ca pe o miștocăreală despre un subiect din trecut care nu-l interesează, pe el și pe generația lui de progresiști, marxiști sau ce-or fi. Însă internetul a luat foc. Postări și comentarii gârlă pe paginile de Facebook, care de care mai rele sau mai pline de umor. Bășcălie pe scară largă. Dar peste tot, numele și fotografia lui Bulai.

O să spuneți că și eu, prin ce scriu acum despre rețeta lui Iulian Bulai de a face o trăznaie mediatică, îi fac publicitate acestui deputat USR. Așa este, dar e prima și ultima oară când îl bag în seamă cu asemenea prostioare, iar scopul este doar să-i devoalez strategia. Chiar nu toată lumea înghite farsorii și miștocăreala.

      

     Facebook – reacții la postarea deputatului

”Ideea este că, de fiecare dată când Bulănel ăsta expectorează câte ceva, câte 1% din dorința mea de a vota cu USR se duce per pulis”.

”Și eu țin minte că pe la doi ani rezolvam o problemă cu un corp care aluneca cu frecare pe un plan înclinat. Băi, și-mi dădea accelerația negativă și nu mă prindeam de ce…”

„Acel moment clasic la 2 ani când discuți cu maică-ta actualitate și politică și îți aduci aminte perfect discuția după 30 de ani. Legenda spune că imediat după acest dialog toți minerii au pus bâtele jos și au început să aplaude.”

” Să mori tu ca ai amintiri de la 2 ani si jumatate? daca ai un psiholog in partid o sa iti spuna ca primele amintiri se formeaza pe la 4 ani.”

”E adevărată povestea. Am auzit eu în RATB dialogul”.

”Eu la vârsta aia aveam alte preocupări, mergeam cu tata la bere. Dar cred că suntem generații diferite, de aici și preocupările fiecăruia”.

”La doi ani, WOW. La 5 ani cred că știai deja Manifestul și Capitalul lui Marx ca pe apă”.

Foto: pagina de Facebook Iulian Bulai

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre