Simona Ionescu / Redactor Șef

Gest incredibil: Familia lui Petrică Mâțu Stoian a donat averea artistului! S-a lăsat cu lacrimi

Gest incredibil: Familia lui Petrică Mâțu Stoian a donat averea artistului! S-a lăsat cu lacrimi
Emil Badea, un tânăr interpret alături de care Petrică Mâțu Stoian a interpretat o piesă în satul său natal este în culmea fericirii, cei doi având o colaborare foarte bună.

Familia celebrului interpret de muzică populară a decis ca de acum încolo brandul Petrică Mâțu Stoian să fie preluat de Emil Badea. El va fi singura persoană care are dreptul să folosească numele și imaginea acestuia, precum și cântecele lui, dar și să organizeze festivaluri și spectacole în memoria artistului.

“Este o onoare deosebită, dar în același timp o mare responsabilitate pe care o voi trata cu tot respectul meu!”

Emil Badea a mulțumit familiei pe contul său de socializare și a promis că va face tot ce va putea pentru ca numele lui Petrică Mâțu Stoian să nu fie niciodată uitat. “Vreau să mulțumesc familiei regretatului Petrică Mîțu Stoian pentru încrederea acordată, de a fi eu cel care va administra în mod exclusiv moștenirea culturală lăsată de marele artist.

Este o onoare deosebită, dar în același timp o mare responsabilitate pe care o voi trata cu tot respectul meu! Cu ajutorul lui Dumnezeu și al dumneavoastră, publicul, vom face lucruri frumoase pentru memoria maestrului Petrică Mîțu Stoian, Luceafărul Mehedințiului”, a spus Badea.

“Oferim gratuit domnului Emil Badea DREPTUL EXCLUSIV să administreze marca înregistrată „<<Petrică Mîțu Stoian>>”

Familia lui Petrică Mâțu Stoian a dat și un comunicat în acest sens, în care a explicat ce va primi Emil Badea. „Declarație de presă! În calitate de moștenitori ai regretatului artist, Petrică Mîțu Stoian, aducem la cunoștință opiniei publice faptul că începând cu data de 29.12.2022, noi, familia marelui artist, am hotărât în unanimitate următoarele:

Oferim gratuit domnului Emil Badea DREPTUL EXCLUSIV să administreze marca înregistrată „Petrică Mîțu Stoian”, să organizeze festivalul închinat marelui artist cât și spectacole în cadrul cărora acesta să fie pomenit, să folosească imaginea, cântecele și numele marelui artist pentru o perioadă nelimitată de timp și pe teritoriul nelimitat!

Important: Exploatarea abuzivă a acestor drepturi de către alte persoane, instituții sau organizații este strict interzisă și se pedepsește conform legii!

“Am cântărit foarte bine lucrurile și am ajuns la concluzia că aceasta este voința noastră”

După toate câte s-au întâmplat de la plecarea lui Petrică în lumea fără dor și până acum, după toate presiunile și toată goana unora de a obține capital de imagine și foloase necuvenite de pe urma numelui, repertoriului și a întregii cariere artistice a regretatului Petrică Mâțu Stoian, am cântărit foarte bine lucrurile și am  ajuns la concluzia că aceasta este voința noastră!

Am luat această hotărâre știind bună colaborare, bazată pe prietenie și respect, dintre cei doi artiști și mânați de faptul că deși el a ajutat și susținut multe tinere talente, Emil Badea rămâne singurul artist din generația tânăra, cu care Petrică Mîțu Stoian a imprimat, de-a lungul vieții, un cântec în duet, chiar dacă ar fi putut să înregistreze și cu alții, dacă ar fi vrut!

Faptul în sine, versurile și tema foarte expresivă a cântecului „Stătui cu taica la sfat” propusă și cântată de Petrică, locația aleasă pentru realizarea videoclipului (acasă la Isverna – Mehedinți) și prezentarea ulterioară a operei către publicul larg, sunt elemente care ne dau nouă încrederea că aceasta este alegerea corectă pe care trebuia să o facem și suntem convinși că aceasta ar fi fost și alegerea lui!

“Un om echilibrat, cu o familie frumoasă, un caracter puternic, dar și un producător serios”

În altă ordine de idei, Emil Badea s-a dovedit a fi un om cu foarte mult bun simt, care nu a încercat să profite și să dobândească capital de imagine de pe urma decesului regretatului artist, noi fiind cei care i-am făcut propunerea de a prelua brandul „Petrică Mîțu Stoian”.

Emil este un artist care a confirmat, un artist de succes, un om echilibrat, cu o familie frumoasă, un caracter puternic, dar și un producător serios. Din aceste motive, dar și altele, considerăm că este cea mai potrivită persoană, care știe și poate, să gestioneze un nume atât de mare, de aici înainte, cu demnitate și respect.

“Difuzarea și prezentarea de materiale audio-video care nu țin cont de cele menționate mai sus este strict interzisă”

În consecință, rugam toți oamenii de bună credință să ne susțină în demersul nostru de a așeza lucrurile, rugăm instituțiile de presă să informeze corect în legătură cu prezentul comunicat, să prezinte publicului, de acum în colo, operele artistului Petrică Mîțu Stoian în format original.

Fără ca imaginea, numele sau operele sale sa fie adaptate și/sau asociate cu alți artiști sau diverse persoane. Difuzarea și prezentarea de materiale audio-video care nu țin cont de cele menționate mai sus este strict interzisă și va face obiectul unor litigii în instanță!

Înregistrarea, fixarea pe suport și filmarea pieselor ce fac parte din repertoriul lui Petrică Mîțu Stoian de către alți artiști/persoane și prezentarea lor publică (internet, radio-tv, etc) în alt cadru decât cel organizat cu ocazia Festivalului Petrică Mîțu Stoian este strict interzisă și se pedepsește conform legii!

“Vă așteptăm la Festivalul Petrică Mîțu Stoian, unde intrarea va fi gratuită”

La nunți, botezuri și alte evenimente private toți soliștii pot cânta piesele din repertoriul lui Petrică Mîțu Stoian pentru a bucura ascultătorii și pentru a le alina dorul de Petrică, însă nu au dreptul să înregistreze, să filmeze, să publice pe internet, să difuzeze la radio și TV operele artistului sau să le exploateze comercial. Acest lucru este strict interzis și intră sub incidența legii! Acestea fiind spuse, considerăm că lucrurile sunt clare de acum!

Mulțumim tuturor celor care-l iubesc pe Petrică Mîțu Stoian, îi iubesc cântecele, le ascultă și îi păstrează vie amintirea pomenindu-l, celor ce apreciază și reușesc să înteleagă că Petrică Mîțu Stoian și-a dedicat întreaga viață carierei artistice și a dat lumii tot ce a avut mai de preț, CÂNTECUL – singurul său „copil”. Nu este drept și moral ca unul și altul să se lipească de numele lui ca timbrul pe scrisoare, pentru a profita!

PS: Vă așteptăm la Festivalul Petrică Mîțu Stoian, unde intrarea va fi GRATUITĂ! Data, ora, locația și alte detalii vor fi anunțate  de producător, la momentul potrivit, acesta fiind singura persoană autorizată legal să gestioneze lucrurile de acum înainte! Vă mulțumim!”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre