Simona Ionescu / Redactor Șef

Ghislaine Maxwell, îngrozită. Detalii din viața ei sunt pe punctul de a se afla

Ghislaine Maxwell, îngrozită. Detalii din viața ei sunt pe punctul de a se afla
Ghislaine Maxwell îi ia prin surprindere pe procurorii care o anchetează cu ultimele solicitări. Aceasta vrea să afle identitatea celor care vor depune mărturie împotriva ei. În plus, „doamna lui Epstein” a depus, luni, prin avocații ei, o declarație pe propria răspundere în dosarul în care e acuzată de trafic de minori în scopuri sexuale, iar avocații au cerut judecătorului din New York, Alison Nathan, să împiedice martorii acuzării să publice informații online despre cazul în desfășurare.

Ghislaine Maxwell, în vârstă de 58 de ani, este cercetată pentru trafic de minori ( în scopuri sexuale), fiind acuzată că a procurat fete de 14 ani care au fost abuzate de pedofilul Jeffrey Epstein și acoliții săi. Ea a pledat nevinovată și a negat toate faptele de care e acuzată. Avocații lui Maxwell au depus luni o declarație judiciară în cazul ei privind traficul de copii, solicitând unui judecător din New York să împiedice martorii acuzării să publice informații despre cazul în derulare.

Procurorii de caz s-au grăbit și ei să depună o scrisoare în atenția judecătoarei Alison Nathan ca răspuns, susținând că au negociat cu presupusa echipă legală a „doamnei” lui  Jeffrey Epstein. Avocatul britanicei i-a scris judecătorului Nathan cerându-i să nu fie publicate materialele descoperite, dar a dorit permisiunea de a identifica martorii și presupusele victime ale lui Maxwell, care s-au prezentat deja în dosar.

Avocatul lui Maxwell, Christian Everdell, a menționat, conform Daily Mail: „Apărarea consideră că martorii potențiali ai guvernului și avocatul lor ar trebui să fie supuși acelorași restricții ca apărarea, cu privire la utilizarea adecvată a probelor – și anume, dacă acestor persoane li se oferă acces la probe în timpul pregătirii procesului, ei nu pot utiliza aceste materiale în alt scop decât pregătirea pentru judecarea cauzei penale și nu pot posta aceste probe pe Internet.


Cea mai frumoasă petrecere pentru fetița adoptată de Dana Nălbaru și Dragoș Bucur

Creierul are nevoie de hrană sănătoasă. Iată alimentele care trebuie evitate


(…) Apărarea consideră că nu ar trebui să se limiteze la dezvăluirea publică sau la difuzarea identității oricărei presupuse victime sau potențiali martori menționați în probele aflate la dosar, care s-au identificat deja vorbind în public pe marginea acestuia”.

Echipa legală a lui Maxwell a negociat cu avocații asistenți ai SUA, Alison Moe, Alex Rossmiller și Maurene Comey – fiica fostului director FBI James Comey.

Informații grave despre Maxwell sunt pe cale să apară

Cu toate acestea, instanța le-a spus avocaților să fie atenți ce interviuri dau și ce spun pe marginea cazului, menționând că „nu va ezita să ia măsurile adecvate în cazul încălcării oricărei reguli relevante”. Există informații că o serie de documente secretizate  anterior, într-un dosar civil împotriva lui Maxwell, urmează să fie transmise publicului săptămâna aceasta și se presupune că vor expune detaliile vieții sale sexuale presupus sordide.

Judecătoarea de district Loretta Preska a dezvăluit existența documentelor în timpul unei teleconferințe, joi, și a oferit echipei de apărare a lui Maxwell o săptămână pentru a depune contestație.

Fișierele menționate provin dintr-un proces de defăimare din 2015, intentat de Virginia Roberts, care a acuzat-o pe Maxwell că a mințit-o și că a abuzat-o sexual ca adolescentă, dar și că a făcut-o să se culce cu bărbați bogați și puternici, inclusiv cu prințul Andrew, fiul reginei Elizabetha a II-a a Marii Britanii.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre