Simona Ionescu / Redactor Șef

Gică Hagi și Naționala României l-au făcut pe Marcel Ciolacu să umble la punga cu bani

Gică Hagi și Naționala României l-au făcut pe Marcel Ciolacu să umble la punga cu bani
Băieții din Naționala României au făcut spectacol la UEFA Euro 24 și toți românii au fost mândri. Acest lucru l-a făcut și pe Marcel Ciolacu să ia atitudine și să facă un anunț important pentru fotbalul românesc. S-a deschis și punga cu bani.

Marcel Ciolacu a deschis punga cu bani și a anunțat că schimbări mari la nivelul fotbalului românesc. Naționala României și Gică Hagi i-au schimbat părerea.

Academiile publice sau private vor fi finanțate de la bugetul de stat

Băieții de la Naționala României au făcut cinste țării, motiv pentru care Marcel Ciolacu a decis că e momentul ca fotbalul să fie privit cu alți ochii. Acesta a anunțat că Guvernul va aproba un memorandum grație căruia academiile de fotbal publice sau private vor fi finanțate de la bugetul de stat.

Bineînțeles, pe baza clasificării făcute de Federația Română de Fotbal. „Pentru fiecare leu cheltuit de FRF sau cluburi, statul român va aloca, de asemenea, un leu”, a mărturisit Marcel Ciolacu în deschiderea ședinței de Guvern.

Marcel Ciolacu l-a dat exemplu și pe Gică Hagi

Naționala României a făcut suporterii să fie mândri!

Ciolacu susține că modelul de finanțare a fost inspirat de succesul pe care îl are Academia de Fotbal de la Constanța a lui Gică Hagi și Gică Popescu, care a dat mulți băieți talentați la națională.

„Singura condiție este ca destinația exclusivă a finanțării să fie pentru copii si juniori. Cred că acesta este traseul corect; este un model de succes pus în practică de Gică Hagi și Gică Popescu la Academia de la Constanța.

Actuala națională are mulți jucători crescuți acolo, trebuie să recunoaștem asta, să ne înclinăm în fața lui Hagi și să multiplicăm acest exemplu la nivel național!”, a mai spus Ciolacu.

Câți bani vor primi băieții pentru performanța de la Euro 2024

Dacă ar fi ajuns în sferturile de finală, băieții ar fi primit de la UEFA suma de 2,5 milioane de euro. Chiar dacă acest lucru nu s-a întâmplat, fotbaliștii nu vor avea motive de supărare, pentru că vor primi o sumă considerabilă. E vorba de 1,5 milioane de euro, la care se va adăuga și banii obținuți în urma rezultatelor din faza grupelor. În total, Federația Română de Fotbal primește de la UEFA 12.250.000 de euro pentru EURO 2024.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre