Simona Ionescu / Redactor Șef

Dan Negru arată absurdul inflației. Premierul Marcel Ciolacu e de altă părere

Dan Negru arată absurdul inflației. Premierul Marcel Ciolacu e de altă părere
Celebrul prezentator nu ratează nicio ocazie de a-și expune părerile, chiar dacă acestea stârnesc controverse. Recent, Dan Negru a constatat că hrana săracului a ajuns delicatesă și a dezvăluit totul despre absurdul inflației, chiar pe rețelele sale sociale.

Povestea cireșelor exorbitant de scumpe de acum ceva timp este deja cunoscută de toată lumea, mai ales în mediul online, unde totul s-a viralizat atunci rapid. După fructele mult râvnite însă, un alt aliment stârnește nemulțumirea, de data aceasta chiar pe a lui Dan Negru. Prezentatorul a fost șocat să afle că hrana clasică a săracului a ajuns delicatesă în marile magazine. 

Conform datelor publicate săptămâna trecută de către Eurostat, în luna Ianuarie a acestui an România a ocupat loc fruntaș în Uniunea Europeană în ceea ce privește rata inflației. Cu un procent de 7,3%, rata inflației în țara noastră a fost în creștere față de luna Decembrie a anului trecut. Cu așa procente, nu este de mirare că prețurile din magazine au explodat la multe dintre alimentele de bază. 

Dan Negru, reacție la prețul urzicilor: “România nu e o țară, e o afacere”

Dan Negru inflatie
Dan Negru a fost șocat de prețul urzicilor. Sursa foto: Instagram Dan Negru

De inflație s-a lovit și Dan Negru, care a fost la cumpărături zilele trecute într-un supermarket. Pe lista de cumpărături s-au aflat și banalele urzici, considerate “hrana săracului“ de unii. Prezentatorul a fost șocat să afle care este prețul lui și a împărtășit totul pe rețelele sociale: “«Urzica astupă foamea săracului» era proverbul. Am găsit urzici românești la 20 lei juma de kilogram. Adică vreo 7 euro/kg. Pentru că Arghezi spunea: «România nu e o țară, e o afacere»”.

Un kilogram de urzici, crescute în pădure sau pe marginea șanțului, costă cât un kilogram de carne.

Comentariile nu au întârziat să apară, astfel că internauții și-au dat și ei cu părerea, mulți fiind de acord cu Negru: “O să ajungă ca și kg la cireșe”, “Cred că în grădină am o avere!”, “Puțină răbdare să apară cireșele….”, au fost doar câteva dintre reacțiile celor ce au văzut postarea. 

La polul opus, Marcel Ciolacu spune că cumpără “consistent” cu 100 lei 

Dan Negru inflatie
Marcel Ciolacu a arătat ce a cumpărat cu 100 lei. Foto: captura video/ Facebook

În ciuda prețurilor mari din magazine care au continuat pe un trend ascendent încă de anul trecut, se pare că există și români care reușesc să mențină bugetul și să achiziționeze “consistent” tot ce le trebuie, cu sume mici. Unul dintre ei este chiar premierul Marcel Ciolacu, pe care jurnaliștii l-au întrebat în Octombrie anul trecut ce cumpără cu 100 lei. Reacția sa a stârnit atunci un val de comentarii și critici pe rețelele sociale. 

Astfel, premierul s-a lăudat cu bonul de cumpărături de fix 93,5 lei, arătând că și-a luat tot ce îi trebuia: “Am fost la cumpărături și am luat ce aveam nevoie: salată, castraveți, ceapă și niște cartofi, mere, pateu Ardealul și salam Săsesc, ulei și zahăr, ouă, iaurt, telemea de oaie și o bere Ursus – produsă la Buzău… total 93,50 de lei. E drept, am uitat să iau roșii, dar tot mă încadram în 100 de lei! Voi ce #cumpărațiromânește cu 100 de lei?”, scria Ciolacu pe pagina sa de Facebook la momentul respectiv. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre