Simona Ionescu / Redactor Șef

Iazul de sânge, cel mai vechi izvor termal din Japonia. Este folosit de 1300 de ani

Iazul de sânge, cel mai vechi izvor termal din Japonia. Este folosit de 1300 de ani
Orașul japonez Beppu găzduiește o serie de jigoku (iazuri sau izvoare termale), dintre care cel mai popular este Blood Pond Jigoku. După cum îi spune și numele, Blood Pond Jigoku, cu apa sa aburindă de culoare roșie-sângerie, impresionează de la prima vedere. I se spune Iazul de sânge.

De ce Blood Pond Jigoku are apa de culoarea sângelui? Într-o atmosferă cu temperaturi și presiuni ridicate din adâncurile subterane are loc o reacție chimică naturală care face ca oxidul de fier și oxidul de magneziu să se amestece. Acest amestec formează noroiul roșu, fierbinte, care este împins la suprafață și transformă întregul izvor termal în roșu. Iazul de sânge.

Acoperă o suprafață de 1300 mp și are o adâncime de 30 de metri

Chiar și acum, aproximativ 1.800 de kilolitri de apă fierbinte țâșnesc zilnic din iaz, iar aburul rezultat se ridică constant pe tot parcursul anului. Blood Pond Jigoku este, de asemenea, unic prin faptul că este mai mare decât alte jigoku, acoperind o suprafață de aproximativ 1.300 de metri pătrați și are o adâncime de peste 30 de metri.

Mai mult, oricine ajunge la Blood Pond Jigoku, va găsi demoni peste tot, iar detaliile decorative ale acestora dă fiori. Vizitatorilor le mai vine inima la loc atunci când zăresc o statuie a unei creaturi cu aspect răutăcios, asemănătoare unui raton, numită tanuki.

Loc pentru pedepse

În vremurile trecute, în acest loc oamenii pedepsiți în cel mai crunt mod, fiind torturați sau pur și simplu fierți în aceste ape. Acum în acest loc veți beneficia de cele mai incredibile tratamente cu produse naturale din acea zonă. Cât privește apa foarte fierbinte, aceasta se leagă de milioane de ani de formarea bazinului Beppu-Shimabara.

În orașul Beppu există peste 2.300 de izvoare termale, dar apa niciunuia nu este la fel de fierbinte. Surprinzător este însă faptul că un studiu a scos la iveală faptul că în această apă trăiesc mai multe organisme acidofile, printre care și o specie necunoscută de archaea. Această minune a geologiei, aflată în Asia, este cunoscută și utilizată de locuitorii locali de mai bine de 1.300 de ani.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre