Ghislaine Maxwell, condamnată la 20 de ani de detenție pentru trafic de sex, abuz și proxenetism, regretă ziua în care l-a întâlnit pe pedofilul miliardar Jeffrey Epstein, susține fratele femeii, Ian. „El i-a distrus viața”, susține bărbatul. Dar și tatăl lor a avut un aport. Toată viața sa, Ghislaine a încercat să îi intre în grații, iar pentru asta, după ce a ajuns studentă, a devenit furnizoarea de fete tinere a părintelui căruia, toată viața, a încercat să îi intre în grații, arată Daily Mail.
Ghislaine Maxwell a crescut total ignorată de mama sa
Ghislaine a fost cel mai mic copil al lui Maxwell, născut în ziua de Crăciun din 1961. Fratele ei, Michael, a fost grav afectat cerebral într-un accident de mașină doar câteva zile mai târziu, la vârsta de 15 ani. El a mai trăit încă șapte ani. Mama ei, Elisabeth Maxwell, a scris în memoriile sale că ea și Robert erau atât de concentrați pe fiul lor rănit, încât fiica lor a fost trecută cu vederea. Atât de neglijată a fost Ghislaine încât la 3 ani a stat în fața mamei și a spus: „Mami, eu exist!”.
Cine a fost Robert Maxwell, tatăl proxenetei Ghsialaine
Tatăl ei, Jan Ludvik Hoch, a fost unul dintre cei nouă copii ai unor părinți vorbitori de idiș într-un sat din sud-vestul Ucrainei. Scăpând de Holocaust, s-a alăturat în cele din urmă în armata britanică, urcând la gradul de căpitan. Apoi și-a schimbat numele în Robert Maxwell.
După război, Maxwell s-a folosit de conexiunile sale militare pentru a cumpăra drepturile asupra revistelor științifice germane. Au fost începuturile unui imperiu editorial care a inclus în cele din urmă Daily Mirror, unul dintre cele mai mari ziare tabloide din Marea Britanie, precum și New York Daily News, dar și editura Macmillan.
Pe parcurs s-a căsătorit, a avut nouă copii și a fost ales de două ori în Parlament. El și-a câștigat, de asemenea, o reputație de comportament prost și agresiv față de subordonați, scrie Daily Mail.
Tatăl lui Ghislaine Maxwell a murit într-un accident pe mare, în 1991, exact când afacerile sale aui început să aibă probleme legale dovedite. „Conducând un imperiu de afaceri uriaș, zburând în jurul lumii, întâlnindu-se cu lideri mondiali, Maxwell se înălța ca un vultur peste constrângerile obișnuite ale vieții de familie, a dezvăluit fosta soție, Betty, iar acesta era un drog puternic pentru cineva deja dependent de megalomanie”.
Părbușirea imperiului Maxwell
La începutul anilor 1990 Maxwell Communications Corporation a început să se prăbușească grav. Robert Maxwell era pe cale să fie declarat falit – și chiar mai rău. Corporația Băncii Elvețiene amenința că se va adresa Brigăzii Antifraudă dacă capitalul de 60 de milioane de lire sterline nu va fi rambursat în întregime. Momentul ideal, deci, în noiembrie 1991, pentru ca acesta să plece într-o scurtă croazieră în mijlocul Atlanticului pe Lady Ghislaine, vasul pe care îl botezase după fiica sa preferată.
De pe care, în circumstanțe care nu au fost niciodată explicate pe deplin, Maxwell a căzut în mare, în largul coastelor Insulelor Canare, și s-a înecat. Un accident a fost posibil, dar sinuciderea a fost cea mai probabilă explicație. Dar nu și în ochii îndureratei Ghislaine. „Cred că a fost ucis, a declarat ea pentru revista Hello! Sunt sigură că nu s-a sinucis. Pur și simplu nu se potrivea cu caracterul său”.
Robert Maxwell le făcea viața un chin copiilor săi
Ghislaine a fost copilul preferat al lui Robert Maxwell, dar nici măcar ea nu a reușit să evite mânia acestuia. Totuși, era cea mai bună la dezvoltarea unui mecanism de adaptare, iar el o răsfăța nespus de mult, ulterior.
Cu un tată obsedat de sine și de succesul său, ignorându-și familia, Ghislaine a suferit din cauza faptului că a trăit la cheremul unui mascul alfa atot-dominator. Era un bătăuș la serviciu și un bătăuș acasă. Fratele mai mare, Ian, își amintește că „toți eram pedepsiți fizic. Fetele erau plesnite. Iar băieții bătuți cu centura. Mai ales pentru note slabe, lene și lipsă de aplicare la școală”.
Prânzul de duminică la Headington Hill Hall era un chin. Maxwell îi certa pe copii, făcându-i să plângă. Tortura prânzului de duminică a continuat chiar și atunci când copiii au devenit adulți. Îi acuza de egoism și lipsă de loialitate. Ghislaine era copilul său preferat, dar nici măcar ea nu a scăpat de furia lui, dezvăluie Daily Mail.
Mecanism de autoapărare: ca să rămână în grațiile tatălui, Ghislaine îi aducea fete
Un vizitator al casei familiei și-a amintit că a văzut-o pe Ghislaine, în vârstă de nouă ani, în blugi albaștri, teniși și un tricou alb, cățărându-se pe genunchii tatălui ei, punându-și brațele în jurul gâtului acestuia și fluturându-și ochii mari și căprui. Chiar și ca adult, Maxwell o punea pe genunchiul lui și o sufoca cu sărutări. O adoră și nu o trata în același mod nepoliticos ca pe frații ei. Era fata lui tati.
În contextul acuzării lui Ghislaine Maxwell pentru fapte de proxenetism în rețeaua Epstein, bârfe picante au ieșit la iveală, din perioada în care aceasta era studentă la Oxford. Bârfele spuneau că atunci când Ghislaine era la Oxford, dispărea frecvent și se întorcea cu fete frumoase, elegante, dar puțin mai tinere, pe care le ducea la Headington Hill Hall pentru a-l întâlni pe tatăl ei.
O sursă a declarat pentru Sunday Times: „Toată energia ei era folosită pentru a-și impresiona tatăl. Dar nu a reușit niciodată să facă acest lucru. Am fost o dată la casa părinților ei și am fost șocat de cât de mult a încercat să-l facă să o iubească, să o remarce. Dar tot ce a obținut, pe lângă tot ce își dorea din punct de vedere material, au fost proiecte de caritate, chestii sociale”.
Era modul ei de a rămâne în grațiile tatălui care îi facilitase nu numai o viață în lux, dar și admiterea la Oxford. Notele ei la bacalaureat nu au fost bune, dar a intrat la Balliol College după ce tatăl ei a finanțat o bursă acolo. Avea cele mai mici medii la limbi moderne, franceză și spaniolă, dar era important să meargă la Oxford și să-și facă legăturile potrivite cu persoane care nu aveau nicio legătură cu lumea academică, cum ar fi Prințul Andrew și Susannah Constantine.
Cum era Ghislaine Maxwell în studenție
Jurnalista Anne McElvoy își amintește că Ghislaine făcea parte în mare măsură din mediul școlii publice de la Oxford, „izbitoare, cu o coamă de păr negru lucios și strălucitor și cu o pasiune pentru a-și etala silueta zveltă în haine strălucitoare, împodobită cu bijuterii adecvate, în timp ce noi ceilalți răscoleam magazinele second-hand”.
Rachel Johnson își amintește că a intrat în Balliol pe când era boboc și a găsit „o femeie strălucitoare și plină de farmec, cu ochi răutăcioși, care ținea o ședință de judecată călare pe o masă, cu o cizmă cu toc înalt sprijinită pe coapsa fratelui meu Boris. Ghislaine mi-a aruncat o privire plină de milă, dar am reușit să prind o invitație la petrecerea ei de la Headington Hill Hall. Îmi amintesc că tatăl ei a ieșit într-un halat de prosop și ne-a spus să mergem acasă”.
Cu toate acestea, era o femeie foarte atrăgătoare și pe deplin conștientă de puterea sexualității sale. Un tânăr anonim din Londra anilor 1980 își amintea de ea ca fiind obraznică, răutăcioasă și sexy. Un alt student susține că a auzit-o lăudându-se că „făcea cele mai bune felații din Oxford”.
Organiza petreceri deocheate înainte să-l cunoască pe Epstein
Latura ei obraznică a fost dezvăluită de psihoterapeutul Nicola Glucksmann, pe atunci producător de televiziune. El a fost invitat împreună cu o prietenă la Headington Hill Hall, în 1991, pentru o cină de rămas-bun. Părinții lui Ghislaine nu erau prezenți. După masă, Ghislaine, în vârstă de 29 de ani, i-a legat pe bărbați la ochi. Și le-a spus femeilor să își dea jos bluzele și sutienele și să se prezinte în fața bărbaților. Aceștia trebuiau să le identifice după mărimea și senzația sânilor lor.
Cineva care a cunoscut-o pe Ghislaine Maxwell mai târziu, în SUA, a spus că era obsedată de sex: „Ținea seminarii în Los Angeles, învățându-le pe femei cum să-și exerseze mușchii vaginali, cum să-și pună în putere pelvisul și le spunea că așa îți păstrezi bărbatul”.
Sursa foto: Daily Mail
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook