Simona Ionescu / Redactor Șef

Înainte să se sinucidă la Ambasada Rusiei, a primit 15 ani de închisoare pentru că și-a violat fiica. Îi spunea că el o să moară dacă nu îl lasă să o atingă

Înainte să se sinucidă la Ambasada Rusiei, a primit 15 ani de închisoare pentru că și-a violat fiica. Îi spunea că el o să moară dacă nu îl lasă să o atingă
Conducătorii auto care au trecut în jurul orei 6 dimineața pe Șoseaua Kiseleff au rămas șocați. Ce s-a întâmplat la Ambasada Rusiei.

O maşină a intrat intenţionat în zidurile Ambasadei Rusiei din Capitală. Pe Șoseaua Kiseleff sunt acum restricții de circulație.

Bogdan Drăghici, președintele Asociației TATA, a primit 15 ani de închisoare. De supărare, a incendiat Ambasada Rusiei

La primele ore ale dimineții, la Ambasada Rusiei din București s-a produs o adevărată dramă. Un șofer a intrat intenționat în gardul instituției, apoi s-a stropit cu benzină, în timp ce încă se afla în autoturism, și și-a dat foc. Bărbatul care a ars de viu este Bogdan Drăghici, președintele Asociației TATA.

Acesta fusese condamnat ieri la 15 ani și 4 luni de închisoare pentru violarea fiicei sale vitrege, într-un proces care a durat mai mulți ani, și putea face recurs. În 2019 a fost reținut și încarcerat pentru mai multe luni în cadrul anchetei pentru cauza menționată. De asemenea, se pare că acesta mai era vizat într-un alt dosar, tot pentru abuz asupra unui minor, însă de data aceasta era vorba de fiica sa naturală.

Incredibil! Fiica vitregă a spus instanței că o obliga să stea să fie abuzată, spunându-i că altfel el o să moară!

Vă avertizăm că urmează informații înfiorătoare!

Abuzul sexual asupra a cel puțin una dintre fiicele sale vitrege ar fi început în 2013, când copila avea doar 11 ani. Micuța îl considera tatăl ei, fiind partenerul mamei încă de când aceasta avea 3 ani. În casa lor locuiau cele două fiice ale soției și fiica sa naturală, Drăghici luptându-se în instanță pentru a obține custodia pentru ea.

Părea o familie frumoasă, iar bărbatul era foarte implicat în educația fetelor și nu numai, pentru că soția lui, medic de profesie, avea multe gărzi de noapte. În acele nopți se petreceau nenorocirile, a mărturisit copila. Doi ani au durat abuzurile sexuale.

Potrivit rechizitoriului, Drăghici se strecura în pat lângă fiica vitregă și o atingea “într-un mod ciudat”, copila a văzut pătura cum se mișcă și patul a rămas ud.  Ororile nu s-au oprit aici, însă detaliile sunt greu de reprodus.

Îi spunea că el o să moară dacă nu îl lasă să o atingă

Mai mult, pentru a-și acoperi faptele, Drăghici a manipulat-o pe copilă permanent, inducându-i frică. Inițial a încercat să îmbrace abuzurile seuclae în lecții de anatomie, spunând că e necesar „să-și cunoască și să-și descopere corpul centimetru cu centimetru”, până la a o convinge că ea era sursa lui de energie, că nu știe ce s-ar face fără ea, că s-ar putea îmbolnăvi, ba chiar ar putea să moară.

În depoziția fetei ea spune, plângând necontrolat, că a fost obligată să stea dezbrăcată, lipită de perete, în fața tatălui vitreg și că acesta a forțat-o să-i atingă organul genital. Ulterior, copila a fost violată de acesta, într-o cameră încuiată cu cheia. Nu a fost singura dată, însă a fost prima experiență a chinului inuman, potrivit dosarului.

Bogdan Drăghici era anchetat pentru abuzuri identice asupra fiicei sale naturale și se pare că acestea nu au fost singurele lui victime. Ororile prin care trecea fiica vitregă au fost semnalate de o colegă de clasă a acesteiea, cu care a fost în tabără și unde s-a prezentat și el. Se pare că acolo niște gesturi anormale l-au dat de gol pe abuzator, iar colega a povestit incidentul părinților. La rândul lor, părinții i-au sunat mama și au sfătuit-o pe doctoriță să-și ia copilele de lângă el.

Sindicalist la Vamă, secretar de stat și șef de cabinet al lui Băsescu

Violator de copii, extremist și, în final, sinucigaș, Drăghici a avut și titulaturi cu greutate în timpul vieții sale. Acesta a fost șef de sindicat la Vamă, în anii 90, în perioada în care șeful Vămii din România era Nini Săpunaru. Apoi, a ajuns șef de cabinet al – pe atunci – primarului Traian Băsescu, iar de acolo a trecut în zona de conducere a Institutului Național de Administrare, ca director adjunct

Înainte să își dea foc a spus că va urma un atentat

Se pare că înainte de a-și da foc, bărbatul a purtat discuții cu jandarmii care păzeau clădirea diplomatică. El a cerut să vorbească cu cineva din sediul instituției, „fiind pregătit de un atentat”, susțin martorii. N-a așteptat nici un răspuns și și-a dus planul la îndeplinire, murind pe loc.

A fost nevoie de intervenția pompierilor pentru a stinge incendiul 

„În această dimineață, în jurul orei 06.00, a fost sesizat un eveniment în care a fost implicat un autoturism, care a părăsit șoseaua și s-a lovit de gardul unei reprezentanțe diplomatice. Conducătorul auto este decedat și a fost nevoie de intervenția colegilor pompieri pentru a stinge incendiul manifestat la autoturism. Au fost aplicate restricții rutiere pe șoseaua Kiseleff, pentru efectuarea cercetării la fața locului”, a anunțat Poliţia Capitalei.

Proteste în fața Ambasadei. Oamenii au pus pantofi de copii lângă gardul instituției

Cu puțin timp în urmă, tot în fața Ambasadei Rusiei au avut loc proteste, iar zeci de persoane au scandat „Putin, criminal”. Pentru a aminti de crimele comise în Ucraina, oamenii au lipit pantofi de copii de gardul ambasadei. România s-a alăturat țărilor membre care a expulzat 120 de diplomați ruși.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că „autoritățile române au decis declararea ca persona non grata pe teritoriul României a 10 persoane care activează în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, având în vedere că activitățile și acțiunile acestora contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961”.

Sursă foto: ziarul unirea

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre