Simona Ionescu / Redactor Șef

Începe o nouă epocă. Charles al III-lea a fost proclamat rege. „Dumnezeu să-l salveze pe Rege”, a strigat publicul

Începe o nouă epocă. Charles al III-lea a fost proclamat rege. „Dumnezeu să-l salveze pe Rege”, a strigat publicul
10 septembrie 2022 este o zi specială pentru prințul Charles, care a fost proclamat rege.

În timpul ceremoniei Consiliului de Succesiune, care are loc în prezent la Palatul St. James din Londra, prințul Charles a fost proclamat rege.

Începe o nouă epocă. Charles al III-lea a fost proclamat rege. „Dumnezeu să-l salveze pe Rege”, a strigat publicul

Întreaga lume este astăzi martoră la scrierea istoriei. Charles al III-lea a fost proclamat rege, iar publicul a strigat „God save the King”, a strigat publicul. Alături de Charles, la palatul St. James din Londra, lui Charles i-a fost alături regina consoartă, Camilla.

Iată cum sună textul proclamației

„În vreme ce a fost pe placul lui Dumnezeu Atotputernic să cheme la mila sa pe regretata noastră Suverană Doamnă, Regina Elisebata a II-a, a cărei memorie este binecuvântată și glorioasă, în urma decesului căreia coroana Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord revine în mod exclusiv și de drept înaltului și preaputernicului prinț Charles.

Noi, lorzii spirituali ai acestui tărâm și membrii ai Camerelor Comunelor împreună cu alți membri ai Consiliului regretatei Majestății Sale și reprezentați ai tărâmurilor și teritoriilor, cetățenii Londrei și a altor teritorii declarăm printr-o voce și fiind cu toții de acord din toată inima, publicăm și proclamăm că prințul Charles este regele Charles al III-lea.

Prin mila Domnului, apărător al credinței, pe care-l vom sluji cu umilință și cu credință și ne rugăm la Dumnezeu să-l binecuvinteze pe Majestatea Sa cu sănătate și mulți ani pentru a cârmui. Dumnezeu să-l salveze pe Rege”, se arată în textul proclamației.

Charles și-a început domnia cu dreptul

Regele este văzut ca fiind un cald, răbdător, iar când a ajuns ieri la Buckingham, a salutat mulțimea, a zâmbit, ba chiar au existat și momente în care s-a lăsat îmbrățișat și sărutat de o femeie. Cu câțiva ani în urmă a fost întrebat dacă-și va păstra modul franc de a spune lucrurilor pe nume în fața jurnaliștilor, iar răspunsul a fost: „Nu, pentru că nu sunt prost”.

Charles a știut de când s-a născut că va fi rege, ceea ce nu s-a întâmplat cu predecesorii săi, nici măcar cu regretata regină Elisabeta a II-a. Specialiștii spun că este pentru prima dată în istorie când Consiliul de ascensiune la tron, din care fac parte în jur de 700 de politicieni de rang înalt, este televizat.

Sursă foto:

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre