Simona Ionescu / Redactor Șef

Începe procesul partenerei pedofilului Epstein. Ghislaine Maxwell a făcut ceva șocant în închisoare

Începe procesul partenerei pedofilului Epstein. Ghislaine Maxwell a făcut ceva șocant în închisoare
Având în vedere viața de lux pe care a dus-o cât era liberă, aproape că nu e de mirare că  Ghislaine Maxwell  a vrut să apară în fața instanței aranjată. Ea și-a vopsit părul, și-a tuns frumos coafura bob pentru ședința de judecată dinaintea procesului de trafic sexual.

Procesul în care e acuzată de trafic sexual al lui Ghislaine Maxwell va începe la sfârșitul acestei luni. Britanica în vârstă de 59 de ani a apărut luni plin de farmec în instanță, după ce și-a coafat părul într-un bob până la umeri, proaspăt vopsit brunet. Este o mare schimbare de look pentru partenera pedofilului Epstein, care, în perioada ei de glorie și, până să fie arestată, avea o coafură scurtă, pixie.

Având în vedere că Maxwell este încarcerată în Centrul de Detenție Metropolitan din Brooklyn, schimbarea ei de look a fost, probabil, făcută singură. Biroul închisorilor vinde vopsea de păr deținuților pentru 9,50 dolari cutia, și vine într-o gamă de culori, inclusiv negru.

De altfel, Maxwell a vorbit despre cum s-a tuns singură în închisoare în primul ei interviu, acordat în weekend. Ea a spus că paznicii au fost „impresionați când m-am tuns cu mașina de tuns și era oarecum drept. Am avut doar o oglindă de 3 inci pe 5 inci. M-au „răsplătit” cu o foarfecă de hârtie și mi-au sugerat că s-ar putea să vreau să deschid un salon”. Ea a renunțat, de asemenea, la blugii pe care îi poartă în închisoare pentru haine de stradă –  o cămașă închisă pe gât, neagră, și pantaloni gri.

Numărul victimelor a fost redus la puțin peste 200

Ghislaine Maxwell părea sănătoasă și relaxată, scrie Daily Mail, comparând apariția cu  cea de acum câteva luni, când a participat la o audiere preliminară în care judecătorul a vorbit despre cum va proceda cu selecția juriului, la tribunalul federal din New York. Faptul că are încredere într-o soluționare favorabilă i s-a văzut pe chip, la sfârșitul audierii de o oră, când a stat față în față cu avocatul ei Jeff Pagliuca.

Schimbarea lui Maxwell a venit cu o zi înainte de selecția juraților finali care îi vor decide soarta pe baza acuzațiilor că a traficat și a procurat fete minore pentru Jeffrey Epstein. În timpul ședinței de ieri, judecătorul Alison Nathan a spus că numărul de 600 de persoane traficate a fost deja redus la 231 după ce au răspuns la un chestionar despre disponibilitatea lor.

Una din victime e Virginia Giuffre (foto) care reclamă că ar fi fost traficată pentru prințul Andrew. Aceasta a dat publicității o fotografie în care apar atât prințul cât și Maxwell.

Cum va fi stabilit juriul procesului de trafic sexual

Următoarea fază a selecției juriului, cunoscută sub numele de „voir dire”, a început marți, iar declarațiile de deschidere a cazului urmează să aibă loc pe 29 noiembrie. Potențialii jurați au răspuns deja la un chestionar care include întrebări precum dacă au fost părtinitori sau nu împotriva persoanelor cu „stiluri de viață luxoase” și dacă erau conștienți de mișcarea MeToo.

În timpul audierii, judecătorul Nathan a spus că speră că săptămâna aceasta va putea ajunge la un grup de 50-60 de potențiali jurați interogându-i individual în instanță timp de trei zile. De acolo vor fi aleși ultimii 12 care vor face parte din juriul procesului, care se preconizează că va dura șase săptămâni.

Cu ce probleme trebuie să se confrunte instanța în procesul partenerei pedofilului Epstein

Judecătorul Nathan a spus că se va pronunța cu privire la o serie de probleme nesoluționate înainte sau în timpul unei conferințe finale preliminare pe 23 noiembrie. Aceasta include dacă al treilea din cei patru acuzatori, despre care se crede că este britanic, va avea voie să depună mărturie. Judecătorul Nathan a spus că juriul va fi activ între Crăciun și Anul Nou, iar în zilele de sărbătoare, jurații vor avea liber.

Printre celelalte probleme care au apărut a fost o citație pentru o victimă pe care avocații lui Maxwell au cerut-o duminică seara. Judecătorul Nathan a spus că citația ar trebui eliberată femeii și că procurorii s-ar putea opune ulterior.

Avocatul lui Maxwell, Christian Everdell, a spus că există o problemă cu unele „înregistrări de trecere a frontierei”, iar acuzarea a spus că va lucra pentru a o rezolva. Procurorul Maurene Comey a spus că o altă problemă de rezolvat este „autentificarea certificatelor de naștere”, dar nu a precizat la ce acuzator se referă.

Cauțiune de milioane, respinsă

Maxwell, în vârstă de 59 de ani, neagă opt capete de acuzare care ar putea-o duce la închisoare pentru 80 de ani, dacă va fi găsită vinovată. Partenera lui  Epstein a vorbit pentru prima dată pentru The Mail on Sunday despre „iadul ei” din spatele gratiilor – susținând că a fost agresată și abuzată de gardienii închisorii, lipsită în mod intenționat de somn și că a primit mâncare putrezită.

Într-o exclusivitate mondială, Maxwell, căreia i s-a respins cererea de cauțiune de 28 de milioane de dolari (21 de milioane de lire sterline) săptămâna trecută pentru a patra oară, susține, de asemenea, relatările negative ale presei în timp ce a fost în custodie și reținerea deliberată a probelor care fac „imposibil” pentru ea să aibă un proces echitabil.

Ghislaine Maxwell se plânge de mâncarea mucegăită din arest

Vorbind din celula ei mică din renumitul Centru de Detenție Metropolitan din New York, unde a petrecut ultimele 16 luni în izolare, Ghislaine Maxwell a spus:

„Am fost agresată și abuzată de aproape un an și jumătate. Nu am avut o masă hrănitoare în tot acest timp. Nu am dormit fără lumini aprinse – lumini fluorescente care mi-au deteriorat ochii – sau nu am fost lăsată să dorm fără întreruperi constante. Sunt slabă, sunt fragilă. Nu am rezistență. Sunt obosită. Nici măcar nu am pantofi care să se potrivească bine. Mă hrănesc cu mâncare putredă. Un măr avea viermi în el. Nu mi s-a permis să fac mișcare”.

Maxwell ar putea să își petreacă tot restul vieții în spatele gratiilor dacă va fi condamnată pentru abuzarea și procurarea de fete tinere pentru finanțatorul miliardar Jeffrey Epstein – acuzații pe care ea le neagă vehement. Avocații ei ar trebui să susțină că ea este pedepsită pentru crimele odioase ale lui Epstein, deoarece, așa cum susține o sursă apropiată cazului, „cineva trebuie să plătească pentru ceea ce a făcut”.

Maxwell le-a mai spus prietenilor: „Mă tem că va fi imposibil să obțin un proces echitabil. Mă tem că poveștile media, covârșitor de negative, vor otrăvi juriul și vor afecta rezultatul procesului meu, în ciuda dovezilor care vor demonstra că tot ceea ce jurații credeau că știu că nu este adevărat. Aștept cu nerăbdare să am în sfârșit ziua mea în instanță pentru a demonstra că nu am jucat niciun rol în infracțiunile lui Epstein”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre