Iubitorii de frumos așteaptă cu sufletul la gură West Side Flower Fest, cel mai mare festival al florilor, care se va desfășura în parcul Drumul Taberei.
Festivalul are loc între 31 mai – 2 iunie
West Side Flower Fest are loc în perioada 31 mai – 2 iunie, în Parcul Drumul Taberei și pe o parte din bulevard. Festivalul florilor West Side Flower Fest va fi o adevărată poveste, cu personaje supradimensionate din mușchi și flori și nu mai puțin de 21 de grădini tematice, unele chiar plutitoare, labirint, arcade și poduri decorate cu flori.
Iar ADPDU Sector 6 a stat startul amenajărilor. Pentru ca parcul Drumul Taberei să se transforme într-un tărâm magic al florilor vor lucra cei mai buni artiști, floriști, peisagiști și ingineri.
Prințesa Gaia în mărime naturală
Românii care vor trece pragul West Side Flower Fest se vor bucura de un buchet cu diametru de 3 metri, realizat din 300 de ghivece de hortensii. De asemenea, copiii o vor vedea pe prințesa Gaia în mărime naturală, modelată din mușchi și flori, pe o structură metalică.
Nu vor lipsi nici un iepure și o pisică de 1,60 metri, respectiv 1,80 metri înălțime, realizați și ei din mușchi și flori. Precum și un fluture cu o anvergură a aripilor de trei metri. Va face senzație și un păun de un metru, cu o coadă de 3 metri, ridicat pe un stâlp de 2,4 metri înălțime.
Doi copaci înalți de cinci metri, cu o coroană compusă din ghivece de flori și șapte grădini plutitoare
Dar și șapte berze de 1,7 metri, cu trunchiuri din flori, așezate în jurul lacului. Nu în ultimul rând, vor exista și doi copaci de 5 metri înălțime, pe structură metalică, a căror coroană va fi compusă din ghivece cu flori, iar pe lacul din Parcul Drumul Taberei vor fi șapte grădini plutitoare.
Binecunoscutul specialist Nicu Bocancea va decora podul către insulă. DGASPC Sector 6 realizează un superb și provocator labirint pentru copii, iar Atelierele Ilbach se vor ocupa de porțile de la intrarea în acest univers magic.
Superbe grădini realizate de studenți de la Peisagistică
Vor da o mână de ajutor și echipe de studenți de la Peisagistică din cadrul a șase universități din toată țara. Fiecare universitate amenajează trei grădini: una plutitoare, una „de ploaie”, ce acționează ca un sistem natural de filtrare a apei pluviale și una „fără irigații”, cu plante rezistente la secetă.
De asemenea, ADPDU Sector 6 realizează alte două grădini: una plutitoare și una de cactuși, iar Proiectare 6 va amenaja o grădină „fără irigații”. Grădinile plutitoare au o suprafață de 15 mp, iar cele de pe uscat câte 30 mp. La amenajarea acestora se vor folosi peste 10.000 de ghivece cu flori.
Alte aproximativ 2.000 de ghivece se folosesc în cadrul decorațiunilor gigant. Vizitatorii vor participa la un concurs unde vor fi „jurați” și vor putea să voteze online grădina favorită. ADPDU Sector 6 a început să se ocupe de amenajări de pe 21 mai. Accesul la eveniment este gratuit, iar la final florile folosite la decoruri vor fi plantate pe străzile sectorului 6.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook