Simona Ionescu / Redactor Șef

Incredibil ce argument a invocat un criminal condamnat la închisoare pe viață pentru a fi eliberat! E unic în istorie!

Incredibil ce argument a invocat un criminal condamnat la închisoare pe viață pentru a fi eliberat! E unic în istorie!
Un tribunal din Iowa a constatat că un criminal condamnat la închisoare pe viață ar putea fi eliberat, după ce a decedat și apoi a revenit la viață.

Ce înseamnă, de fapt, împlinirea unei condamnări pe viață în închisoare? Un prizonier susține că și-a servit sentința pe viață, după ce a decedat și apoi a revenit la viață.

Judecătorii i-au respins cererea săptămâna aceasta

Benjamin Schreiber susține că și-a servit sentința pe viață. El a adus un argument ciudat unei instanțe de apel din Iowa. Prizonierul a spus că, atunci când a murit pentru scurt timp în 2015 și-a îndeplinit obligația față de stat. El a cerut grupului de trei judecători să-l lase să-și continue viața, în libertate.

„Schreiber fie este încă în viață, caz în care trebuie să rămână în închisoare, fie este de fapt mort, caz în care această contestație este discutabilă”, a scris judecătorul Amanda Potterfield pentru instanță.

Deținutul decedat a înviat la spital

Domnul Benjamin Schreiber, în vârstă de 66 de ani, a fost condamnat pentru crimă. Acesta a ucis unui bărbat cu mânerul unui topor în anul 1996. El a depus mai multe contestații, toate fiind respinse. În 2018 a susținut în instanța din județul Wapello că a fost resuscitat împotriva voinței sale și că, pentru că a înviat, „sentința sa a expirat”.

În martie 2015, domnul Schreiber, deținut la penitenciarul de stat din Iowa, a fost transportat de urgență la un spital. El a avut convulsii și febră mare, care au dus la un deces temporar. 

De-a lungul istoriei, închisoarea pe viață a fost legată de pedeapsa cu moartea. A devenit treptat o pedeapsă alternativă pentru cele mai grave infracțiuni. Totuși, scopul inițial al acestei substituiri nu a fost să ușureze situația persoanei condamnate. 

Dimpotrivă, în concepția medievală, care s-a păstrat mai multe secole, închisoarea pe viață, combinată cu muncă silnică și izolare, ar fi văzută de infractori drept o pedeapsă mai grea decât pedeapsa cu moartea.

Sursă: nytimes.com

După aproape un deceniu de relație, le e greu să trăiască despărțiți. Îi va reuni Adela?

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre