Simona Ionescu / Redactor Șef

Informații de ultimă oră despre complotul din jurul conacului Graceland a lui Elvis Presley. Firma care cere vânzarea s-a sucit

Informații de ultimă oră despre complotul din jurul conacului Graceland a lui Elvis Presley. Firma care cere vânzarea s-a sucit
De la moartea prematură a lui Elvis Presley, la 42 de ani, urmașii au trebuit să facă față multor provocări privind moștenirea. După divorțuri, decese, dependențe de droguri, sinucideri, ideea ca Graceland să aparțină vreodată unei alte familii este de neconceput.

Indiferent prin câte probleme a trecut familia lui Elvis Presley, proprietatea sa istorică din Memphis, Tennessee, numită Graceland și amplasată pe mai mult de 13 acri, a rămas puternică. O fortăreață care a ținut unit clanul Presley în ultimii 47 de ani.

Există sau nu Naussany Investments and Private Lending?

Povestea a început, după ce Naussany Investments and Private Lending, o firmă de împrumuturi, susține că a dat 3 milioane de lire sterline fiicei lui Elvis, având drept garanție proprietatea istorică. Familia a fost nevoită să se apere împotriva încercării de a vinde Graceland, vizitată de sute de mii de fani în fiecare an. Potrivit companiei, Lisa Marie ar fi trebuit să achite împrumutul până în mai 2022.

Compania a susținut că ar „accepta” o sumă redusă de 2,8 milioane de dolari

În urma decesului unicului copil al lui Elvis, Lisa Marie, în ianuarie 2023, după ani de probleme de sănătate și dependență, misterioasa companie de investiții a făcut presiuni asupra membrilor supraviețuitori ai familiei Presley pentru rambursarea banilor.

Compania a trimis familiei mai multe documente, inclusiv presupusul contract de împrumut, aparent completat în Duval County, Florida, semnat de Lisa Marie și apoi autentificat la notar, în prezența unui avocat.

În e-mailurile trimise avocaților familiei, compania a susținut că ar „accepta” o sumă redusă de 2,8 milioane de dolari (2 milioane de lire sterline) pentru a satisface împrumutul, iar apoi a depus o cerere de recuperare a creanțelor la un tribunal din Los Angeles.

Riley susține că semnătura Lisei Marie a fost falsificată

Fiica cea mai mare și moștenitoarea Lisei Marie, Riley, în vârstă de 34 de ani, care, după moartea mamei sale, a devenit unicul administrator al Promenade Trust ce protejează bunurile din averea lui Elvis, a refuzat să plătească.

În urmă cu câteva săptămâni, Naussany Investments a publicat un anunț într-un ziar local din Memphis, anunțându-și intenția de a organiza vânzarea celebrului conac Graceland, prin executare silită, pe treptele unui tribunal din Memphis, pe 23 mai. Când Graceland va fi vândut „celui mai bun și mai mare ofertant”.

Acest lucru a determinat-o pe Riley, o actriță care a apărut recent în serialul dramatic „Daisy Jones & The Six”, să deschidă un proces pe 20 mai, cu câteva zile înainte de presupusa vânzare, pentru a împiedica desfășurarea licitației. În proces, ea a susținut că răposata ei mamă nu a luat niciodată un împrumut de la Naussany Investments și că semnătura Lisei Marie a fost falsificată.

„Nu știu de ce apare semnătura mea pe acest document”

Elvis Presley, la Graceland, în anul 1965

Riley a mai susținut că nu credea că Naussany Investments este o „entitate reală”, deoarece nu era înregistrată ca firmă în Florida sau în Missouri, compania deținând doar adrese de căsuțe poștale. Ca dovadă suplimentară, actrița a prezentat și o declarație sub jurământ a notarului din Florida, Kimberly Philbrick, despre care compania susține că a verificat documentul de împrumut al Lisei Marie în urmă cu șase ani.

Notărița Philbrick a confirmat în declarație că nu a întâlnit-o niciodată pe fiica lui Elvis și că nu a autentificat niciodată nimic pentru ea. „Nu știu de ce apare semnătura mea pe acest document”, a scris ea.

„Instanța va amâna vânzarea”

Un ordin temporar a fost acordat săptămâna trecută, iar la 21 mai, o persoană pe nume Gregory Naussany, din Jacksonville, Florida, a depus o moțiune de o pagină pentru o amânare la o dată ulterioară la Shelby County Chancery Court din Memphis.

Acest lucru a fost refuzat după ce un judecător a observat că, în timp ce echipa de avocați a lui Riley era prezentă, nici Naussany și nici un avocat al Naussany Investments nu au venit la tribunal. Ceea ce, având în vedere sumele implicate și atenția mondială pe care urma să o atragă, a fost extrem de suspect.

Presa scrie că însuși judecătorul, cancelarul comitatului Shelby, JoeDae L. Jenkins a subliniat că „instanța va amâna vânzarea, așa cum s-a solicitat, deoarece imobilul este considerat unic în conformitate cu legislația din Tennessee”. „Și, fiind unic, pierderea imobilului ar fi considerată un prejudiciu ireparabil. Graceland face parte din această comunitate, este foarte iubită de această comunitate și chiar de întreaga lume”, a spus omul legii.

Societatea nu intenționează să meargă mai departe cu cererea sa

Povestea a luat o nouă turnură absurdă atunci când echipa de avocați a lui Riley a primit un e-mail de la Gregory Naussany, confirmând că societatea nu intenționează să meargă mai departe cu cererea sa. Motivul invocat de acesta a fost acela că un document cheie în acest caz fusese înregistrat în Florida, în timp ce altele fuseseră înregistrate în state diferite.

„Ar trebui să se depună o acțiune în justiție în mai multe state. Compania va retrage toate cererile cu prejudicii. (…) Nu s-a vrut să se facă niciun rău doamnei Keough”, se arată în email.

„Toată chestia a fost ridicolă, probabil realizată de un tip în pijamale, stând undeva într-un subsol. Dar nu cred că acesta va fi sfârșitul. Vor exista repercursiuni”, a spus Jeff Morris, un prieten vechi al familiei Presley pentru Daily Mail. De altfel și Priscilla Presley, a scris la începutul acestei săptămâni pe rețeaua X: „Este o înșelătorie”.

„Compania nu a depus documentele necesare la autoritățile locale pentru a dovedi că are un drept legal asupra Graceland”

Fără îndoială, Riley, care s-a căsătorit cu cascadorul australian Ben Smith-Petersen în 2015, va căuta răspunsuri la întrebările care încă înconjoară acest caz intrigant. Inclusiv cine anume a fost responsabil pentru orchestrarea acestui atac direct asupra moștenirii familiei sale. Nu există nicio înregistrare a unei persoane cu numele Gregory Naussany sau Kurt Naussany, care este, de asemenea, menționat în documente, la nicio adresă din SUA.

O parte din limbajul folosit în documentele depuse de companie și în e-mailurile trimise de Naussany conține greșeli gramaticale, ceea ce sugerează că persoana sau persoanele implicate nu vorbesc limba engleză ca primă limbă. În plus, compania nu a depus documentele necesare la autoritățile locale pentru a dovedi că are un drept legal asupra Graceland.

„Pentru ca o executare silită să aibă loc, o entitate ar trebui ca această documentație să fie autentificată la notar, depusă și apoi certificată de către registrator, ceea ce nu s-a făcut în acest caz”, a declarat Clint Anderson, administrator adjunct al Shelby County Register of Deeds.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre