Simona Ionescu / Redactor Șef

Ion Țiriac nu falimentează. Va premia toți olimpicii cu limuzine electrice

Ion Țiriac nu falimentează. Va premia toți olimpicii cu limuzine electrice
Deși a promis anterior că va oferi tuturor sportivilor români care aduc acasă aurul de la Jocurile Olimpice câte o limuzină electrică Hyundai Ioniq 5, în valoare de 43.000 de euro, Ion Țiriac s-a răzgândit acum.

Ion Țiriac, renumitul om de afaceri și fost jucător de tenis, și-a schimbat decizia privind recompensarea sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Inițial, Țiriac declarase că va premia doar câștigătorii medaliilor de aur, dar recent Fundația Țiriac a anunțat că va extinde recompensele și pentru cei care vor câștiga medalii de argint și bronz​. Sportivii au primit astfel recunoștință din partea fundației omului de afaceri pentru munca lor de a face România mândră.

Anunțul făcut de Fundația lui Ion Țiriac

„Am anunțat zilele trecute că oferim o mașină Ioniq 5 serie limitată câștigătorilor de aur la Olimpiadă. Astăzi, fondatorul nostru, domnul Ion Țiriac, vine cu o corecție pe care o anunțăm pe această cale. Nu doar locul 1 va primi de la fundația Țiriac mașină. Locurile, că avem mai multe. Mult mai multe! Premiem și argintul, și bronzul. Mulțumim că ne faceți fericiți”, a fost mesajul postat pe Instagram.

mașina oferită de Țiriac
Acest tip de mașină electrică le va oferi Fundația Țiriac sportivilor medaliați la JO 2024

Acest gest vine în contextul în care sportivii români se pregătesc intens pentru competițiile olimpice, iar suportul financiar și moral din partea unor personalități influente precum Ion Țiriac poate fi esențial în demersul lor de a aduce acasă cât mai multe medalii.​

David Popovici, Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş și Victoria Petreanu, Andrei Cornea și Marian Enache sunt sportivii ce urmează să fie premiați de Țiriac.

Și primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, îi urmează exemplul lui Țiriac. Acesta a anunțat săptămâna trecută că va oferi olimpicilor care aduc acasă aurul onoarea de a avea o stradă din sectorul 5 cu numele lor. Această inițiativă vine ca un gest de recunoaștere a eforturilor și performanțelor deosebite ale sportivilor români.

Elisabeta Lipă: „Nu falimentează domnul Ţiriac”

Elisabeta Lipă a declarat că Țiriac le va oferi sportivilor mașina pe care și-a propus-o pentru a le răsplăti merítele. „Nu falimentează domnul Ţiriac. Mi-a zis aşa: «Domnişoară, te rog frumos, ai un argint, ai două, hai, acum vină şi cu aur». Voiam acest aur, dar şi acest aur trebuie răsplătit, că e una sau nouă… asta e, fiecare sport e cu sensibilităţile lui”, a dezvăluit Elisabeta Lipă.

Elisabeta Lipă și-a exprimat mândria față de fetele din barca de 8 plus 1. Ea a susținut că sportivele românce sunt eroine autentice și că ar trebui să primească toate laudele din lume. În plus, şefa ANS a declarat că a avut flash-uri din cursa ei de acum douăzeci de ani. „Cred că am avut emoţiile mai mari decât ele. Iar astăzi când le-am văzut în cursă mi-am dat seama după toate medaliile pe care şi le-au dorit şi nu au reuşit să ajungă pe cea mai înaltă treaptă, pentru că e foarte greu să dublezi, aşa cum am făcut ele, să sari dintr-o barcă în alta, sunt eroine, vă spun sincer asta, şi-au vărsat toţi nervii pe această cursă. Ori la bal, ori la spital”, a spus Lipă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre