Simona Ionescu / Redactor Șef

Țiriac, filmat de public la JO 2024, la proba lui David Popovici. Nimeni nu l-a mai văzut comportându-se așa! Video

Țiriac, filmat de public la JO 2024, la proba lui David Popovici. Nimeni nu l-a mai văzut comportându-se așa! Video
Nu doar pentru 22 de milioane de români, dar probabil pentru mulți alții, momentul serii de luni la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 a fost performanța înotătorului David Popovici. La doar 19 ani românul a devenit campion olimpic. În public s-au aflat mari vedete ale sportului. Fostul mare tenismen Ion Țiriac nu a lipsit.

Nimeni nu și-a imaginat că Ion Țiriac este capabil de așa ceva, că știe să facă asta și, mai ales, că o va face, în public, cu dezinvoltură, fără să țină cont de nimic. El a fost filmat de public la Jocurile Olimpice 2024, la proba lui David Popovici. Nimeni nu l-a mai văzut comportându-se așa. Miliardarul s-a ridicat în picioare ca să vadă finalul cursei lui David Popovici, iar când avansul lui de 2 sutimi, care i-a asigurat victoria și medalia olimpică de aur a fost confirmat, nimeni nu  l-a mai putut opri.

Ion Țiriac are 80 de ani, o avere de miliarde, dar bucuria unei medalii olimpice câștigate de un sportiv român l-au făcut să le lase pe toate deoparte și să fluiere. În picioare cu degetele în gură, „ca băieții”, Ion Țiriac i-a transmis cu multă gălăgie, de la înălțimea tribunei, bucuria sa lui David Popovici.

David Popovici: „La 11 ani tortul meu a fost cu Jocurile Olimpice de la Tokyo”

David Popovici  a plâns după ce a câștigat cursa, abia s-a abținut în momentul în care a urcat pe podium, apoi a postat pe rețelele sociale un mesaj scurt: „Amor fati!”, adică „Iubește-ți destinul!”.

@florin.craciunescu #paris2024 #olimpicgames #davidpopovici #goldmedal #romania #fyp #viral ♬ sunet original – Florin Craciunescu

„(…) Au fost lacrimi de bucurie în tribune, şi la mine au fost. Nu sunt cel mai deschis om, dar am plâns şi eu când am dat primul interviu. Inclusiv pe podium m-am abținut. Am visat la acest moment; la 11 ani tortul meu a fost cu Jocurile Olimpice de la Tokyo. Eu de la 11 ani știam că îmi doresc să ajung la Jocuri.

Dacă eu am reușit, un băiat crescut în Titan – Pantelimon, complet obișnuit, absolut oricine poate. Prin determinare, perseverență şi multă muncă. Aş vrea să profit de ocazie şi să le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut”, a declarat David Popovici, aseară.

Momente istorice cu Ion Țiriac și Nadia Comăneci

Nadia Comăneci a distribuit pe rețelele sociale o imagine cu ea, Ion Țiriac și David Popovici, care avea, în momentul acela, plete și doar 9 ani. Fotografia surprinde un moment istoric. E prima medalie câștigată de  campionul olimpic de azi, prima sa ceremonie de premiere, primul semn că tânărul a intrat pe o traiectorie din care nimeni și nimic nu îl mai poate ori. 

În urmă cu 10 ani, David Popovici a primit prima sa medalie de locul I din mâinile Nadiei Comăneci (Facebook)

Nadia Comăneci este cea care i-a pus în urmă cu un deceniu prima medalie la gât lui David Popovici. Venind de la prima campioană olimpică ce a obținut un 10 absolut, gestul din urmă cu 10 ani apare de-a dreptul unul simbolic. Ion Țiriac este și el de față.

Sursa foto: Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre