Simona Ionescu / Redactor Șef

Incident incredibil: Nadia Comăneci a prins-o pe Serena când era la un pas sa cadă din barcă! Video

Incident incredibil: Nadia Comăneci a prins-o pe Serena când era la un pas sa cadă din barcă! Video
Imaginile  incidentului au devenit virale. A fost doar o fracțiune de secundă care a stat în calea unui dezastru total. Cea care a intervenit a fost românca noastră de aur, Nadia Comăneci.

Românca ce a obținut primul 10 absolut la Jocurile Olimpice, Nadia Comăneci a dat dovadă de o foarte mare prezență de spirit și a prins-o pe Serena Williams când era la un pas sa cadă din barca în care se aflau alături de alte vedete ale sportului, purtând, de-a lungul senei, torța olimpică.

Carl Lewis, Rafael Nadal, Nadia Comăneci și Serena Williams au avut parte de o plimbare agitată pe Sena în timp ce purtau flacăra olimpică, la deschiderea festivităților de la Paris.  

Călătoria legendelor sportului cu barca, pe Sena, purtând torța olimpică, a fost plină de senzații tari (Instagram)

Carl Lewis, campion olimpic de nouă ori și desemnat sportivul secolului XX de către CIO, a înfruntat de-a lungul anilor adversari formidabili. Însă, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris de vineri, el a întâmpinat poate cel mai dificil obstacol de până acum: o barcă în balans.

Nadia Comăneci a prins-o pe Serena când era la un pas sa cadă din barcă

Fostul sprinter s-a alăturat altor medaliați cu aur, precum Serena Williams, Rafael Nadal și Nadia Comăneci, într-o barcă care a navigat rapid pe Sena, transportând flacăra olimpică către ceremonia tradițională de aprindere a marii flăcări olimpice.

Cu toate acestea, plimbarea s-a dovedit a fi departe de a fi una plăcută. În timpul călătoriei, spaniolul părea îngrijorat că flacăra s-ar putea stinge din cauza vântului puternic, în timp ce Williams și Lewis erau vizibil alarmați de perspectiva de a ține o flacără deschisă într-o mână, încercând în același timp să-și păstreze echilibrul cu cealaltă.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eurosport (@eurosport)

Doar sportiva româncă Nadia Comăneci, părea neafectată de balansul bărcii. La un moment dat, Serena Williams s-a dezechilibrat și pare să se sperie teribil, însă mâna vigilentă a Nadiei Comăneci intervine imediat și o reechilibrează pe celebra tenismenă.

Cum remarcau jurnaliștii de la The Guardian, Nadia Comăneci, „zeița de la Jocurile Olimpice de la Montreal 1976” și-a mențiunut echilibrul perfect în barca legendelor, purtând torța olimpică la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 cu eleganța și magia care au caracterizat-o mereu.

„Doar Comăneci, poate deloc surprinzător pentru o femeie care a câștigat două medalii olimpice de aur la bârnă, părea netulburată în timp ce barca se mișca în sus și în jos. La un moment dat, Williams a părut să gâfâie de frică și să se țină de Comăneci pentru a se liniști”, au scris jurnaliștii britanici.

Internauții s-au amuzat de incident

Internauții nu au rămas nepăsători la incident. Eurosport a transmis imaginile cu un mesaj concludent: „Spune-mi că ți se face rău de mare, fără să-mi spui că ți se face rău de mare”.  Publicul a reacționat imediat, observând stările prin care au trecut sportivii. „Carl Lewis urând absolut această plimbare cu barca este deja momentul meu preferat al Olimpiadei din 2024”, a scris un utilizator pe X. „Partea preferată a ceremoniei au fost cu siguranță Carl Lewis, Serena Williams și ceilalți pe barcă, cu veste de salvare, udându-se și neștiind ce se întâmplă!”, a scris altcineva.

Cei patru sportivi – și flacăra – au ajuns în cele din urmă pe uscat, unde torța a fost predată altor legende sportive franceze înainte ca marea flacără să fie aprinsă, cu aceasta, de doi dintre campionii olimpici ai națiunii gazdă, judoka Teddy Riner și sprintera Marie-José Pérec.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre