Simona Ionescu / Redactor Șef

Cine este bunica paternă a copiilor lui Ion Țiriac junior. Marea iubire a celebrului tenismen a fost distrusă de comunism

Cine este bunica paternă a copiilor lui Ion Țiriac junior. Marea iubire a celebrului tenismen a fost distrusă de comunism
Un apropiat de-al lui Ion Țiriac spunea odată că „acest om a fost în locuri pe care majoritatea oamenilor nu-și imaginează că există”. Cine a fost marea iubire a celebrului tenisman.

Vechiul său prieten, Arthur Ashe l-a numit „supraviețuitor”, pentru că Ion Țiriac, pentru că obișnuia să răspundă cu „supraviețuiesc” când era întrebat ce face. Se spune că a fost un iubăreț, dar sunt puțini care știu cine a fost marea sa iubire.

Potrivit www.nytimes.com, Ion Țiriac, campion de tenis de masă în copilărie și apărător olimpic la hochei pe gheață în România înainte de a intra în circuitul de tenis, a fost un celebru petrecăreț sălbatic care „călărea„ motociclete, urmărea modele, mânca caviar și bea pahare cu șampanie. Iar când iubea, o făcea cu patimă.

Marea iubire, un fotomodel cunoscut

Marea iubire a lui Ion Țiriac

În anul 1974, Ion Țiriac a cunoscut-o pe frumoasa Mikette von Issenberg. El era component al echipei României de Cupa Davis, iar Mikette un fotomodel care uimea lumea cu talentul său. Tânăra locuia la Los Angeles, iar Țiriac, care se îndrăgostise lulea, nu se uita la bani și își suna zilnic iubita. Doi ani mai târziu, Mikette a rămas însărcinată, iar pe 22 septembrie a văzut lumina zilei Ion Alexandru Țiriac (sau Ion Ion așa cum mai este cunoscut).

Comunismul le-a distrus iubirea

Din nefericire, după nașterea copilului, din iubirea celor doi n-a mai rămas nimic. Ion Țiriar își dorea ca fotomodelul să rămână în România, alături de el, dar Mikette nu suporta comunismul. Așa că a decis să se reîntoarcă în SUA, dar fără copil. Ion Ion a rămas în grija surorii lui Țiriac, Rodica. Când s-a mărit, băiatul a plecat în SUA, iar mama a avut grijă să-și facă studiile.

Ion Țiriac, cunoscut ca și Contele Dracula

Țiriac, înneebunit după mașini,sampanie și caviar

Se spune că Ion Țiriac nu zâmbea în tinerețe, pentru că are o imagine de protejat. Dar Contele Dracula, așa cum este cunoscut în lumea tenismenilor Țiriac, născut în Transilvania, obișnuiasă fie cooperant. Cu o prezență admirată de toată lumea, era cunoscut ca un jucător viclean, chiar dacă uneori nepoliticos, care a ajutat la concentrarea partenerului său de dublu și compatriotului său mai talentat și mai volubil, Ilie Năstase.

Renumit pentru apetitul său

Se spune că pe la mijlocul anilor ’60, Țiriac era cunoscut pentru apetitul său. Celebrul tenisman obișnuia să mănânce șase fripturi și o duzină de ouă și era văzut mereu fumând Marlboro. „Pe atunci nu existau reguli. Făceam ce naiba ne plăcea. Ne-am distrat de minune.”, a declarat acesta la un moment dat.

Pentru că a petrecut atât de mult timp în afara României, Țiriac a mărturisit că a reușit să realizeze performanța aproape imposibilă de a nu se alătura Partidului Comunist și de a nu dezerta. Deși susține că ar fi fost „o joacă de copii” să câștige o funcție înaltă după căderea dictatorului Nicolae Ceaușescu, nu a fost niciodată interesant să fie în centrul atenției.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre