Simona Ionescu / Redactor Șef

Irlandezii, omagiu batjocoritor la adresa reginei Elisabeta. „Oricine a aprobat asta trebuie să-și testeze ochii”

Irlandezii, omagiu batjocoritor la adresa reginei Elisabeta. „Oricine a aprobat asta trebuie să-și testeze ochii”
O nouă statuie înfățișând-o pe regina Elisabeta a fost dezvelită sâmbătă în Irlanda de Nord. Fanii spun că nu are nici o legătură cu Majestatea sa și l-au criticat pe artist.

Statuia din bronz a artistului Anto Brennan, care îi înfățișează pe regina Elisabeta, prințul Philip și doi corgis, a fost dezvelită sâmbătă în Irlanda de Nord. Statuia din Antrim Castle Gardens a fost comandată pentru a marca doi ani de la moartea Reginei, în 2022.

„Nu seamănă deloc cu ea”

Aceasta a fost criticată de fani, care spun că „nu seamănă deloc cu ea”. Chiar și consilierul local Vera McWilliam a declarat pentru BBC: „Trebuie să fim sinceri, nu seamănă cu regina sub nicio formă”.

Un alt bărbat din Antrim a fost „foarte dezamăgit” după ce a venit să vadă statuia.  „Oricine a aprobat asta trebuie să-și testeze ochii. Nu este ok”, a mărturisit bărbatul.

„Cel puțin câinii arată bine”

A fost dezvelită o nouă statuie a reginei Elisabeta. Sursă foto: The sun

Un alt britanic a postat pe Facebook că „cel puțin câinii arată bine”.

„Mă bucur să spun că nu am fost în comitetul care a proiectat-o, ca atare. Este surprinzător. Arăta bine de la distanță. Am crezut că fața ar putea fi puțin mai bună… Comparativ cu statuia Ducelui de Edinburgh, la care am fost implicat, care aș spune că este mai bună.

Este ca orice lucrare în bronz. Este greu să faci o replică perfectă a oricărei persoane. Este destul de greu de turnat”, a spus consilierul Antrim John Smyth.

„Rămâne cel mai mare privilegiu al meu să fi fost umilul servitor al Majestății Sale”

La rândul său, David McCorkell, lordul locotenent al comitatului Antrim, a declarat că Regina va fi „amintită pentru totdeauna pentru o viață dedicată datoriei”. „Cele două statui una lângă cealaltă astăzi, arată că moștenirea ei ca cel mai lung monarh care a domnit vreodată trăiește și va fi amintită de generațiile viitoare.

Dar ne amintește, de asemenea, de legătura dintre ea și consortul ei, Alteța Sa Regală Ducele de Edinburgh. Rămâne cel mai mare privilegiu al meu să fi fost umilul servitor al Majestății Sale. Fie ca ea să se odihnească în pace.”, a spus acesta.

Statuile reginei și ale prințului Philip sunt expuse la Parterre Garden din cadrul Antrim Castle Gardens pentru ca publicul să se bucure de ele.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre