Simona Ionescu / Redactor Șef

Iuliana Marciuc, vecină cu fostul soț. Bărbatul și-a revenit după 14 ani de la divorț

Iuliana Marciuc, vecină cu fostul soț. Bărbatul și-a revenit după 14 ani de la divorț
Cu ani în urmă, când era partenera de viață a cunoscutului om de afaceri Remus Posea, prezentatoarea Iuliana Marciuc părea cea mai fericită femeie din lume. Nimic nu prevestea că cei doi vor divorța, dar căile iubirii sunt încurcate...

Iuliana Marciuc era una dintre cele mai elegante vedete din TVR și radia când apărarea la brațul lui Remus Posea. Până într-o zi când au început să circule zvonurile că blonda s-a îndrăgostit nebunește de Adrian Enache. A devenit iubita lui și a divorțat de Posea.

O înregistrare care datează din anul 1996 în care Iuliana Marciuc apare alături de soțul de atunci, Remus Posea, la Euro TV, arată cât de fericită și plină de viață a fost prezentatoarea. A fost o întâlnire cu colegii de breaslă, iar vedeta a fost în centrul atenției. Toată lumea era a ei, i-a fascinat pe toți cu prezența ei, dar și cu glumele pe care le-a spus, privind confuziile care se făcea vizavi de tatăl său și soțul.

Iuliana Marciuc și primul soț, când erau fericiți

„Și eu vă mulțumesc, domnule Posea…”

„Lui (n.r. lui Remus Posea) i se mai zice domnul Marciuc. El, mai în glumă, mai în serios, se mai supără, mai râde… La un moment dat, tata, care este Marciuc, a fost la un interviu. La sfârşit a mulţumit omului, după care i s-a spus şi lui: „Şi eu vă mulţumesc, domnule Posea”. Şi a rămas tata…”, spunea vedeta.

Cine a fost Remus Posea

Iuliana Marciuc și Remus Posea s-au îndrăgostit nebunește unul de celălalt și s-au căsătorit în anul 1992, în SUA. Totul mergea strună și nimic nu arăta că viitorul se va schimba radical. Doar că, în 2002, Iuliana Marciuc a făcut o pasiune pentru cântărețul Adrian Enache, căsătorit la acea vreme și a divorțat de Posea.

Asta după ce, spun sursele, ar fi avut o relație în paralel timp de trei ani cu Adrian Enache. Prezentatoarea vorbea însă de faptul că nu poți să salvezi un mariaj dacă doar unul dintre parteneri arată ce simte și este interesat de căsnicie. Motiv pentru care s-a produs ruptura dintre cei doi.

Iuliana Marciuc a divorțat de primul soț pentru că s-a îndrăgostit nebunește de Adrian Enache

Remus Posea a făcut închisoare cu suspendare

Sursele susțin că divorțul l-a dărâmat așa de mult că n-a mai vrut să audă de nici o femeie. Abia după 14 ani a reușit să-și deschidă din nou inima și s-a logodit cu fosta balerină și prezentatoare TVR, Silvia Ciurescu. De altfel, el a declarat că a fost fascinat de frumusețea acesteia încă de când apărarea pe sticlă în perioada comunistă.

„Îți mulțumesc, Silvia”

„Mă bucuram de apariţia ei fascinantă, ce-mi dezvăluia o frumuseţe rece, dar şi un altceva bine ascuns, ce nu trebuia să treacă mai departe de sticlă. Nici nu îndrăzneam să gândesc că, într-o zi, am să o cunosc personal şi o să am onoarea de a deveni prieteni. Acum, cuvintele îmi par sărace şi parcă neinventate, pentru a-mi exprima sentimentele faţă de cea care a fost, este şi va rămâne, într-un prezent fără de sfârşit, mai mult dacât o prietenă specială. Îţi mulţumesc Silvia, şi să ai, pe mai departe, clipe dorite şi meritate!”, spunea Remus Posea în anul 2006, la scurt timp după ce s-a logodit cu aceasta.

Mai mare cu șase ani decât Posea (ea avea 67 de ani, el 61 de ani), Silvia era producătoarea cunoscutei emisiuni „Garantat 100%”, prezentată de Cătălin Ștefănescu.

Dacă multă vreme relația dintre Remus Posea și Iuliana Marciuc a fost una rece, în prezent cei doi sunt vecini la Snagov și amici.

Iuliana Marciuc și Adrian Enache, o dragoste de peste 25 de ani

La un pas de închisoare

Despre Remus Posea se știe că a fost la un pas de închisoare. El a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău în decembrie 2015 într-un dosar pentru delapidare în formă continuată și evaziune fiscală. În 2020, presa scria că au dispărut din conturile „Asociației Obștii Moșnenilor ziși de pe Buzău” în decurs de opt ani peste 26 miliarde de lei vechi.

Potrivit opiniabuzau.ro, procesul a durat doi ani, iar sentința a primit-o în septembrie 2017: doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre