Simona Ionescu / Redactor Șef

Iuliana Tudor a dat vestea tristă. E doliu în folclorul românesc

Iuliana Tudor a dat vestea tristă. E doliu în folclorul românesc
Folclorul românesc a rămas mai sărac. Recent, l-a pierdut pe unul dintre cei mai dragi interpreți.

Un alt mare interpret de folclor a plecat la cele veșnice. Avea 82 de ani. Ce s-a întâmplat.

Iuliana Tudor a dat vestea tristă. E doliu în folclorul românesc

Pe pagina sa de facebook, cunoscuta realizatoare de televiziune Iuliana Tudor, a postat un mesaj trist. Vedeta a anunțat că a plecat la ceruri al doilea interpret al celebrei formații Frații Petreuș. E vorba de Ștefan Petreuș, care s-a stins la vârsta de 82 de ani. ”S-a stins din viață Ștefan Petreuș! De-acum Frații Petreuș sunt împreună și cântă lângă îngeri! Rămas bun!”, au fost cuvintele Iulianei Tudor.

„Frumusețea cântecului maramureșean a devenit sinonim cu numele lor”

La scurt timp a trimis un mesaj înduioșător pe contul său de socializare și preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ionel Bogdan. „Cetera lui Ştefan Petreuş a tăcut pentru totdeauna. Fraţii Petreuş sunt din nou împreună, în ceruri, iar nouă ne-a rămas muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean. Frumuseţea cântecului maramureşean a devenit sinonim cu numele lor.

Cântecele lor au răsunat în întreaga lume şi sunt parte acum din tezaurul folclorului românesc. Le suntem recunoscători pentru tot ce au făcut pentru folclor şi pentru că au dus muzica noastră în lumea întreagă. Dumnezeu să îl odihnească în pace pe Ştefan Petreuş, alături de fratele său Ion, şi să aibă grijă de sufletele lor. Condoleanţe familiei, prietenilor şi tuturor celor care i-au îndrăgit!”, a spus preşedintele Ionel Bogdan.

Cine au fost frații Petruș

Frații Petreuș, Ştefan şi Ion au uimit nu doar România, ci și întreaga lume cu celebrele lor melodii de pe Valea Izei. Ștefan era mai mare cu patru ani decât Ion, băieții moștenind talentul de la tatăl lor, Pătru Petreuș-Codrea, „ceteraș” și constructor de viori.

Ștefan a început să cânte de la vârsta de trei ani, iar alături de fratele său au fost angajați ai Ansamblului „Maramureșul” din Baia Mare. Cei doi au avut concerte în România, Bulgaria, Iugoslavia, Belgia, Olanda, Egipt, Sudan, Italia, Moldova, China și multe țări și au debutat în televiziune în anul 1968.

Sursă foto: youtube

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre