Simona Ionescu / Redactor Șef

Alertă în Anglia. „Jack Spitencătorul” a ieșit la atac. Mulți oamenii au fost tăiați unul după altul  

Alertă în Anglia. „Jack Spitencătorul” a ieșit la atac. Mulți oamenii au fost tăiați unul după altul  
În ultimii ani Marea Britanie a fost zguduită de o serie de atacuri cu cuțitul,  de la jafuri la atacuri teroriste, acum pare că seria de înjunghieri a fost reluată. „Jack Spintecătorul” a revenit și atacă oamenii unul după altul.

Cel mai recent astfel de incident s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică la Birmingham, al doilea oraş ca mărime din Anglia, arată Sky News. Multe persoane au fost înjunghiate, potrivit unui anunț al poliției.

Poliţia a catalogat înjunghierile drept un „incident major”, dar nu a putut preciza momentan numărul persoanelor rănite şi nici cât de gravă este starea lor.

Reprezentanții autorităților au declarat: „Știm că sunt mai multe persoane rănite, dar în acest moment nu putem preciza despre câți oameni e vorba sau cât de grave sunt rănile suferite de victime”. Poliția a mai precizat că serviciile de urgență acționează concertat la fața locului, pentru a se asigura că toți cei care au nevoie primesc îngrijiri medicale.

Ultima oră. Poliția a anunțat arestarea unui bărbat implicat în acest atac. Nu este singurul vizat, se crede că au fost mai multe persoane care au efectuat atacuri cu cuțitul.

Poliția britanică cere oamenilor să nu mai iasă noaptea

Într-un comunicat de presă, poliţia a indicat că a primit un apel la ora locală 00:30 (23:30 GMT) cu privire la înjunghierea unei persoane în centrul oraşului Birmingham (centrul Angliei), iar ulterior a fost anunţată că fapte similare au mai avut loc în oraș, la scurt timp de la primul apel.


Simona Halep a dobândit un nou titlu mondial. Și e crunt certată de un blond celebru!

Iată ce îl așteaptă pe fiul lui Ilie Dumitrescu după ce a fost prins drogat la volan!


„Desfășurăm o anchetă pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat, și ar putea să mai dureze până când vom fi capabili să dăm un răspuns clar”, au mai spus preprezentanții poliției. „Este prea devreme pentru speculații cu privire la cauzele acestui incident”, au mai spus aceștia, în condițiile în care este deja un obicei ca autoritățile să evite să vorbească despre atentate teroriste, mai ales când sunt comise de islamiști, în primele ore sau chiar zile după ce se petrece un atac.

„Forțele de intervenție sunt bine antrenate și au proceduri precise pentru a reacționa în cazul unor incidente majore. Intervenția noastră este în curs în centrul orașului Brigmingham, și va mai dura. S-a instituit un cordon de protecție și câteva străzi au fost închise”, au mai transmis autoritățile.

Reprezentanții poliției au cerut populației să rămână calmă, dar vigilentă și să evite ieșirile nocturne.

Sursa foto: West Midlands Police

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre