Simona Ionescu / Redactor Șef

Jay-Z și Pharrell Williams: piesă despre discriminarea oamenilor de culoare din America

Jay-Z și Pharrell Williams: piesă despre discriminarea oamenilor de culoare din America
Jay-Z și Pharrell Williams vor lansa azi, 21 august, o nouă piesă și mesajul ei vorbește despre inegalitățile rasiale cu care se confruntă oamenii de culoare din Statele Unite ale Americii.

Pharrell Williams în vârstă de 47 de ani, a anunțat joi pe Instagram lansarea și de asemenea, a vorbit în cadrul unui interviu pentru revista Time despre noul proiect numit „The New American Revolution”. Artistul a ajutat la realizarea interviurilor cu o serie de nume mari pentru revistă, printre care Angela Davis, Tyler the Creator și Naomi Osaka, care vorbesc despre inegalitățile rasiale din țară, cu exemple din propriile experiențe.

Versurile despre discriminare

Cântărețul a vorbit despre discriminare în câteva rânduri ale noii piese.

„În această poziție, fără alegeri / Închid tineri băieți de culoare/ Distragere cu zgomotul albilor”, spune Williams în melodie.

Jay-Z face referire și la CEO-ul Twitter, Jack Dorsey: „Black Twitter, ce este asta? Când Jack este plătit, nu? Pentru fiecare cadou Gucci, susțineți doi FUBU”.

Ce părere are Pharrell Williams despre „visul american”

„Intenția a fost să explicăm cât de greu e să fii un antreprenor în țara noastră, mai ales la început. Ca o persoană de culoare, există o mulțime de dezavantaje sistemice și blocaje intenționate. Cum poți să pornești un incendiu sau chiar alte accidente. Cum să oferi cuiva dezavantaje în ceea ce privește sănătatea și educația”, spune cântărețul. 

Discutând despre ideea „visului american”, Pharrell a spus: „Haide, hai să fim sinceri. Este mereu totul redus la câți bani ani și la o oportunitate”. Piesa va fi lansată vineri la miezul nopții.

Ce frumoasă poate fi familia Mirelei Vaida! Fotografii inedite

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre