Simona Ionescu / Redactor Șef

Jodie Foster, dezvăluiri despre perioada în care Robert Downey Jr. era alcoolic și drogat

Jodie Foster, dezvăluiri despre perioada în care Robert Downey Jr. era alcoolic și drogat
Robert Downey Jr. a avut o perioadă „neagră” în viața sa, atunci când s-a luptat cu dependența de droguri și alcool. În afară de Mel Gibson, care i-a fost alături, a mai existat o actriță cunoscută care l-a ajutat și privit întotdeauna cu admirație. Jodie Foster a făcut dezvăluiri despre această perioadă din viața cunoscutului actor și a explicat de ce i-a dat o șansă.

În anii ’90, Robert Downey Jr. s-a luptat cu dependența de droguri și alcool. Aceste probleme l-au trimis inclusiv la închisoare, o perioadă pe care o descrie drept „cea mai rea din viața mea”. În 1996, a fost arestat pentru deținere de heroină, cocaină și a unui pistol. 

A fost pedepsit atunci cu trei ani de închisoare cu suspendare și obligativitatea de a se supune unor teste antidrog periodice. Un an mai târziu, a sărit peste un test antidrog ordonat de instanță și a petrecut aproape patru luni în închisoarea din Los Angeles. 

Robert Downey Jr. a stat în închisoare 15 luni 

Nu s-a liniștit însă, a sărit peste un alt test antidrog și a fost condamnat la trei ani de închisoare, în 1999. A executat 15 luni din pedeapsă la o închisoare de stat din California.

Robert Downey Jr. a petrecut 15 luni în închisoare
Foto: Arhivă

La patru luni de la eliberare, a fost din nou arestat pentru presupusa posesie de cocaină și pastile, fiind și sub influența drogurilor la acel moment. A reușit atunci să evite reîntoarcerea în pușcărie. În aprilie 2000, a fost arestat din nou, după ce poliția din L.A. l-a găsit rătăcind pe o alee.

Mel Gibson și Jodie Foster au intervenit pentru a-l salva pe actor 

În afară de Mel Gibson, care l-a sprijinit întotdeauna pe Downey Jr, iar ajutorul a fost reciproc, o altă mare actriță care s-a implicat a fost Jodie Foster. Într-un interviu recent, Foster a povestit de ce i-a oferit un rol lui Downey Jr. în filmul „Home For the Holidays”, al doilea film regizat de actrița în vârstă de 61 de ani, atunci când nimeni nu voia să o facă. 

Jodie Foster a sărit în apărarea actorului
Foto: Arhiva

„Am încredere în abilitatea oamenilor de a se schimba, dacă asta își doresc, iar el chiar a vrut. La fel și Mel”, a spus ea, referindu-se la Mel Gibson, pe care tot Foster l-a distribuit în filmul „The Beaver”, în 2011, la cinci ani de la un scandal cu iz antisemit. 

Jodie Foster l-a numit „geniu” pe Robert Downey Jr. 

Actrița a dezvăluit și conversația pe care a avut-o cu actorul din Iron Man, pe fondul îngrijorării pe care i-o purta: „L-am luat deoparte în timpul filmărilor și i-am spus: ‘Uite, nu aș putea fi mai recunoscătoare pentru ceea ce ai oferit acestui film, dar mi-e frică de ce ți se va întâmpla în continuare. În acest moment ești incredibil de bun în a ține un echilibru, dar este un echilibru precar și nu sunt sigură de cum se va sfârși asta’”.

casa de oaspeți Robert Downey Jr
Robert Downey Jr. este considerat un adevărat geniu de către Jodie Foster
Foto: Arhiva

De asemenea, Jodie Foster a recunoscut că, în ciuda problemelor pe care le-a avut, Robert Downey Jr. este un geniu: „Ceea ce era atât de interesant la el atunci era ce geniu era, avea mai multă creativitate în degetul mic decât voi avea eu vreodată în toată viața mea, dar nu avea și disciplină. Acum a devenit o persoană atât de disciplinată încât e un fel de a supraviețui”, a încheiat actrița. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre