Simona Ionescu / Redactor Șef

Jumările de porc, adevărate medicamente. Iată cum vă pot salva

Jumările de porc, adevărate medicamente. Iată cum vă pot salva
Slăninuța și jumările de porc sunt două delicatese care se găsesc în orice frigider pe vreme rece. Iată cât de mult ajută organismul.

Când vine vorba de jumări crocante, oricine uită de cura de slăbire. Dacă le veți consumați cu moderație, acestea sunt extraordinare pentru sănătate.

Jumările de porc, adevărate medicamente. Iată cum vă pot salva

Când vine vorba de consumul jumărilor de porc, părerile sunt împărțite. Unii nu pot trăi fără ele, alții se strâmbă, motivând că nu vor să mănânce așa ceva din diverse motive. Adevărul este că, jumările nu au doar un gust nemaipomenit, ci vă pot ajuta mai mult decât am crede.

Mai ales atunci când ați petrecut toată noaptea, iar dimineață sunteți mahmuri. Asta pentru că au darul de a alunga această stare neplăcută, alături de un pahar plin cu zeamă de varză. Aceste două produse absorb alcoolul din organism, astfel că vă veți simți mult mai bine într-un timp scurt.

Întrețin masa musculară și ajută la refacerea oaselor

Specialiștii susțin că tipul de grăsime conținut de jumări reglează tensiunea arterială și ajută celulele nervoase. Dar consumul de jumări întreține sistemul imunitar, prin conținutul de acid arahidonic, responsabil pentru producerea compușilor folosiți de acesta. Mai mult, jumările sunt indicate pentru refacerea oaselor și a masei musculare, grație colagenului conținut. La un singur trebuie să fiți atenți când le consumați: să nu le puneți multă sare.

Cele mai bune pentru fumători

S-a demonstrat că jumările e bine să fi consumate de fumători, întrucât sunt o bogăție de seleniu, element care combate efectele fumatului. Din bătrâni se știe că jumările ajută și la tratarea durerilor de dinți. Nu trebuie decât să aplicați pe zona cu probleme câteva jumări și să le țineți în jur de un sfert de oră. Veți vedea cum durerea dispare.

Cum să le pregătiți

Pentru a pregăti jumări care să vă meargă la suflet, aveți nevoie de slănină, ceapă și puțină sare. Puneți slănina în apă în care ați adăuga sare și lăsați-le timp de câteva ore, până vedeți că sunt foarte curate. Tamponați cu un șervețel, tăiați cubulețe și puneți într-o cratiță, pe foc. Aveți grijă să amestecați. După ce s-au topit suficient, scoateți untura și așezați jumările într-un castron. Puneți puțină sare, lăsați să ajungă la temperatura camerei și consumați cu poftă.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre