Simona Ionescu / Redactor Șef

Kate Middleton, în pericol, FBI face o dezvăluire uluitoare. Are legătură cu bărbatul care a vrut să-l asasineze pe Donald Trump

Kate Middleton, în pericol, FBI face o dezvăluire uluitoare. Are legătură cu bărbatul care a vrut să-l asasineze pe Donald Trump
Potrivit informațiilor oferite de FBI, Thoas Matthew Crooks, bărbatul care a vrut să-l asasineze pe Donald Trump, a cercetat-o pe Kate Middleton. Ar fi putut fi prințesa următoarea sa victimă?

Reprezentanții FBI susțin că Thomas Matthew Crooks ar fi descărcat pe telefonul său mobil imagini ale prințesei Kate Middleton  care se luptă în prezent cu cancerul. FBI a confiscat două telefoane și un laptop de la locuința lui Crooks în urma incidentului armat din Pennsylvania.

Alte persoane cercetate de Crooks s-au numărat directorul FBI Christopher Wray și procurorul general al SUA Merrick Garland

Specialiștii cibernetici au descoperit fotografiile cu Kate atunci când au reușit să acceseze dispozitivele tânărului de 20 de ani. Anterior, agenția a refuzat să dezvăluie identitatea persoanei din familia regală ale cărei fotografii au fost găsite pe telefonul lui Crooks.

Cu toate acestea, postul de televiziune american NPR a raportat că numele lui Kate a fost menționat în timpul unei ședințe telefonice cu politicieni despre atac. Alte persoane cercetate de Crooks sunt directorul FBI Christopher Wray și procurorul general al SUA Merrick Garland.

Dispozitivele sale conțineau, de asemenea, imagini ale președintelui Joe Biden și Trump, împreună cu datele convențiilor republicană și democrată, relatează Mirror.

Atacatorul deținea imagini ale unor personalități importante

Atacatorul lui Trump avea în telefon fotogafiie lui Kate Middleton

Până în acest moment nu s-a descoperit nicio dovadă care să sugereze că atacatorul lui Trump avea planuri de a călători în Regatul Unit. Oficialii Secret Service și FBI au informat Congresul cu privire la investigația asupra lui Crooks, dezvăluind că acesta deținea imagini ale unor personalități importante, printre care președintele Biden, Donald Trump și Kate Middleton.

Martin Kaste a relatat pe NPR că Ryan Lucas, colegul său, a fost informat de un oficial prezent în timpul ședinței de informare: „I-au informat pe membrii Congresului că salvase imagini cu președintele Biden, Donald Trump, chiar și cu Kate Middleton, prințesa de Wales.

El căutase datele evenimentelor în care Trump a ținut discursuri, precum și ale Convenției Naționale Democrate. Ei spun că nu au găsit niciun semn al unei ideologii politice puternice sau al unor conexiuni străine”.

De ce a căutat-o atacatorul pe prințesă

 

Prințesa Kate a fost singura persoană care nu era americancă din grupul celor găsiți în istoricul căutărilor pe internet ale lui Crooks, dar oficialii nu au stabilit încă motivul pentru care acesta o căuta pe prințesă.

A doua zi după ce Crooks încercase să-l omoare pe Trump, Kate și-a făcut cea de-a doua sa apariție publică din acest an, la Wimbledon, unde întreaga lume a admirat-o și-a aplaudat-o.

Crooks a fost împușcat de serviciile secrete după doar câteva momente după ce a tras asupra fostului președinte în timpul unui miting de campanie în Pennsylvania. Trump a fost salvat la limită de la moarte atunci când pușca pistolarului a atins urechea acestuia.

„Terorism domestic”

Robert Wells, directorul secund al Diviziei de Terorism din cadrul FBI, a declarat că atentatul de asasinat este încadrat la categoria de „terorism domestic”.

Iar Kevin Rojek, agentul special FBI care investighează încercarea de asasinat asupra lui Trump, a mărturisit că încă nu s-a stabilit motivul acțiunii lui Crooks. Cu alte cuvinte, nu se știe de ce voia să-l omoare pe omul politic american. Și la fel de bine n-au nicio idee ce intenții avea și cu Kate Middleton.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre