Simona Ionescu / Redactor Șef

Kevin Costner primește o lovitură karmică după Yellowstone. E la un pas sa piardă o avere

Kevin Costner primește o lovitură karmică după Yellowstone. E la un pas sa piardă o avere
După ce a renunțat să mai facă parte din distribuția serialului „Yellowstone”, Kevin Costner primește o lovitură karmică. Actorul este la un pas să piardă o avere.

Kevin Costner primește o lovitură karmică, după ce a renunțat la a juca în serialul „Yellowstone” și și-a făcut propriul film, o saga western în patru părți. În luna mai a acestui an, prima parte a producției „Horizon: An American Saga” a avut proiecția la Cannes, iar Costner a avut ochii în lacrimi în timp ce a fost ovaționat timp de 10 minute de către întreaga sală, după vizionare.

Cu toate că pelicula a avut succes la Cannes, la Box office lucrurile au stat total diferit, ceea ce înseamnă vești foarte proaste pentru Costner, care și-a investit banii personali în proiect. În noua peliculă, Kevin Costner nu numai că joacă rolul principal, dar este și regizor, producător și co-scenarist alături de Job Baird. 

Filmul, un eșec în cinema 

Primul film din saga s-a lansat săptămâna trecută în cinematografele din America de Nord, însă vânzarea de bilete a fost cu mult sub așteptări. Bugetul de producție al filmului a fost de peste 100 de milioane de dolari, din care 38 de milioane au fost investiți de către Kevin Costner, care și-a ipotecat o proprietate în Santa Barbara cu scopul de a finanța filmul. 

Vânzarea de bilete în prima fază a lansării însă nu a depășit 11 milioane de dolari. De distribuirea filmului s-au ocupat Costner, alături de studiourile Warner Bros., care se așteptau la un succes uriaș, mai ales ținând cont de popularitatea pe care a avut-o celebrul actor în „Yellowstone”. 

Costner, în pericol să piardă peste 100 milioane de dolari 

Problema este cu atât mai gravă cu cât partea a doua a filmului urmează să apară în luna august în cinematografe, iar partea a 3-a se filmează deja. În total, Costner a gândit Horizon ca o saga în patru părți și urmează să investească aproximativ 100 de milioane de dolari în proiect. 

Kevin Costner a avut ochii în lacrimi la Cannes, în timp ce era ovaționat după proiecția „Horizon: An American Saga

Recenziile au fost devastatoare. The Post a numit „Horizon” „un dezastru stânjenitor, prost povestit” și a adăugat: „Nu-mi pot imagina să îmi mai dedic alte 540 de minute din timpul meu pentru această călătorie a ego-ului.” Filmul are un scor de 40% la critici pe RottenTomatoes.

Kevin Costner a plecat din „Yellowstone” pentru a filma „Horizon” 

Costner, care a câștigat Oscaruri pentru Cel mai bun regizor și Cel mai bun film pentru „Dansând cu lupii” în 1991, a părăsit dramatic popularul serial de dramă „Yellowstone,” unde câștiga 1 milion de dolari pe episod, în parte pentru a filma acest proiect de suflet. „Am dedicat cinci sezoane acestui lucru,” a declarat Costner pentru The Hollywood Reporter.

Kevin Costner ar putea pierde aproximativ 100 de milioane de dolari cu saga „Horizon”, care este în acest moment un eșec la Box Office-ul american

„Am fost foarte fericit să fac asta. Și nu am nevoie de dramă. Așadar, să eliminăm acea dramă, să eliminăm presupunerile. Fanii au fost mult prea buni cu mine. Iar obligația mea este să continui să fac lucruri care înseamnă ceva pentru ei”, a mai spus actorul.

Kevin Costner are o avere totală estimată la 400 de milioane de dolari, care s-ar putea împuțina cu peste 100 de milioane de dolari,  dacă pariul său cu „Horizon” se va dovedi a fi unul neinspirat. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre