Simona Ionescu / Redactor Șef

Kievul e hotărât să-și facă dreptate. Cere negocieri pentru Eurovision 2023

Kievul e hotărât să-și facă dreptate. Cere negocieri pentru Eurovision 2023
Decizia EBU privind organizarea Eurovision 2023 i-a supărat pe ucrainieni, care pun piciorul în prag.

Eurovision 2023 trebuie să aibă loc în Ucraina, spune ministrul ucrainean al Culturii, care va face orice e cu putință ca acest lucru să se întâmple.

Kievul e hotărât să-și facă dreptate. Cere negocieri suplimentare cu privire la găzduirea Eurovision 2023 în Ucraina

Profund mâhnit de decizia EBU, Oleksandr Tkacenko, ministrul ucrainean al Culturii, a anunţat că va cere discuții suplimentare privind decizia EBU legată de organizarea Eurovision 2023. Acesta spune că Eurovision a fost câștigat cinstit, așa că Ucraina trebuie să găzduiască concursul.

„Noi credem că vom putea îndeplini toate cerinţele, după cum am subliniat în dialogul cu EBU”

Ucraina nu este de acord cu natura unei astfel de decizii – am fost puşi în faţa faptului împlinit fără discuţii sau alte opţiuni. Dar credem ferm că avem toate motivele să negociem pentru găsirea unei soluţii care să satisfacă toate părţile. Am câştigat cinstit Eurovision şi am îndeplinit toate condiţiile la termen în ceea ce priveşte procesul de aprobare a organizării concursului în Ucraina.

Am oferit răspunsuri şi garanţii de securitate şi posibile locuri pentru concurs. Găzduirea Eurovision 2023 în Ucraina este un semnal puternic către întreaga lume că susţine acum Ucraina. Vom cere schimbarea deciziei, pentru că noi credem că vom putea îndeplini toate cerinţele, după cum am subliniat în dialogul cu EBU. De aceea cerem negocieri suplimentare cu privire la găzduirea Eurovision 2023 în Ucraina”, a spus ministrul ucrainean pe pagina sa de Facebook.

EBU a precizat că Eurovision nu va putea avea loc anul viitor în Ucraina

Recent, Uniunea Europeană a Radiodifuziunii a anunţat că Eurovision 2023 nu va putea fi organizat în Ucraina, ca urmare a războiului dintre această țară și Rusia, țara lui Zelensky neavând cum să îndeplinească condițiile de securitate și operaționale pentru a găzdui un asemenea concurs.

„Având în vedere războiul care are loc după invazia Ucrainei de către Rusia, EBU a evaluat situaţia şi a realizat un studiu de dezabilitate foarte cuprinzător, în consultare cu AU:PBC şi specialişti externi, în special pentru a revizui problemele de securitate”, a precizat EBU. Mai mult, acum se află în discuții cu BBC, candidatul Sam Ryder fiind pe locul al doilea: „Aceste discuţii vor avea ca scop stabilirea dacă Eurovision Song Contest 2023 poate avea loc în Regatul Unit”.

Sursă foto: spotmedia

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre