Mâncarea asiatică a început să fie apreciată și la noi, în special cea chinezescă. Cine a călătorit în Asia a văzut și altfel de mâncare, din tot felul de larve, gândaci și lăcuste. Avem și noi bucătari care știu să facă astfel de preparate.
Le-a gătit delicatese: gândaci de apă, viermi de mătase și lăcuste
Mâncarea asiatică ne surprinde cu altfel de gusturi cu care noi, românii, nu suntem obișnuiți. Chef Cătălin Petrescu este specializat pe mâncarea japoneză și a decis să facă o surpiză de proporții chefilor Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu. Mai ales că primii doi șefi au experiență. Sorin Bontea de la Asia Express și Cătălin Scărlătescu, de la călătoriile sale exotice.
Chef Petrescu a preparat delicatese japoneze umplute cu greieri, scorpioni, lăcuste sau viermi de mătase.
După ce a jurizat o amuletă, acesta a revenit în platoul emisiunii pentru a îi surprinde pe Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu cu preparate direct din „inima” Asiei.
Chef Cătălin Petrescu, specializat în bucătăria japoneză
„Dacă pe mine mă pui să aleg, în materie de sănătate, între un piept de pui din comerț și o mână de gândaci, eu îți garantez că voi alege mâna de gândaci. Plină de proteine”, a spus Chef Cătălin Petrescu. Kaiseki cu insecte este numele preparatului pregătit de Chef Cătălin Petrescu.
Când au ridicat cloche-urile, cei trei chefi au avut reacții neașteptate. Sorin Bontea s-a declarat încântat și a gustat cu poftă, în timp ce Florin Dumitrescu a fugit să arunce ce a băgat în gură.
A fost invitat Speak să își dea cu părerea, dar acesta a dat trei pași înapoi, îngrozit de mirosul preparatelor. Ouăle putrezite i-a amintit imediat lui Speak de experiența trăită în Asia Express, iar reacția cântărețului a fost una de dezgust. „Da’ mănâncă oamenii așa ceva?”.
„E ditamai carcacul la mine aici!”, a spus Sorin Bontea. El a avut nevoie de ochelari pentru a se asigura că nu degustă vreun aliment bizar. În glumă, Cătălin Scărlătescu a apelat la o lupă pentru a analiza atent ce se află pe farfuria din fața sa.
Desertul cu „salivă de rândunică”
În timp ce chefii încercau să își facă curaj să guste delicatesele lui Chef Cătălin Petrescu, Speak privea scena în timp ce se amuza copios din culise.
Când credeau că le-au văzut pe toate, chefii au avut parte de o nouă surpriză când au gustat desertul.
Florin Dumitrescu a ajuns la concluzia că sunt boabe de soia fermentat cu salivă de rândunică.
Chefii au mâncat cea mai scumpă carne. Bucătarul a primit cuțitul de aur
Bucătarul secolului XX. A ”inventat” mâncarea gustoasă
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook