Simona Ionescu / Redactor Șef

Leonardo di Caprio ar putea fi primul interesat de cafeaua aceasta, chiar dacă e falsă

Leonardo di Caprio ar putea fi primul interesat de cafeaua aceasta, chiar dacă e falsă
Cunoscutul actor Leonardo di Caprio și-a investit banii într-o fabrică de carne sustenabilă din Israel. Aceasta „crește” carnea în laborator, folosind ca bază celule animale. Rezultatul are forma de fleici de carne, numai bune de pus pe grătar.

Dar acum a apărut și cafeaua realizată în laborator, iar Leonardo di Caprio ar putea fi primul interesat de cafeaua aceasta. Având în vedere că schimbările climatice ameninţă plantaţiile tradiţionale de cafea, oamenii de ştiinţă din Finlanda au anunţat că au obţinut în laborator, folosind culturi de celule, un sortiment de cafea care are o aromă şi un gust asemănătoare varietăţilor naturale ale acestei plante, transmite Reuters.

Centrul de Cercetări Tehnice VTT din Finlanda obţine boabe de cafea din culturi de celule plutitoare în bioreactoare umplute cu un mediu nutritiv.

Cercetătorul Heikki Aisala spune că, momentan, băutura preparată din această „cafea” e departe de gustul pe care îl așteaptă băutorii de cafea, însă noua tehnologie are potenţial. Cafeaua reprezintă o industrie globală cu o cifră de afaceri de multe miliarde de dolari.

„Desigur, nu este identică în procent de 100%. Are un gust care seamănă cu o combinaţie între mai multe tipuri de cafea. Nu am ajuns încă la obţinerea unei varietăţi comerciale, dar cu siguranţă seamănă deja cu cafeaua naturală în acest moment”, a precizat Heikki Aisala.

Heiko Rischer, şef de echipă la VTT, afirmă că acele culturi de celule folosite în laborator oferă o modalitate mai sustenabilă industriei producătoare de cafea, ţinând cont de faptul că, din cauza cererii mari, ţările alocă suprafeţe tot mai mari pentru culturile de cafea, stimulând astfel defrişările.

Sursa foto: vttresearch.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre