Faimoasa casă de licitații Julien’s Auctions a organizat în weekend un eveniment în cadrul căruia clienții au putut achiziționa lucruri ce le-au aparținut unor personalități precum Hugh Hefner și Marilyn Monroe.
CEO-ul companiei, David Goodman, a declarat că de-a lungul anilor, Julien’s a organizat licitații pentru o serie de star-uri, însă niciunul nu s-a ridicat la nivelul lui Marilyn: „De-a lungul celor douăzeci de ani de activitate în industrie, Julien’s a reprezentat cu mândrie moștenirile celor mai mari staruri de la Hollywood, dar nu există nimeni mai mare și mai durabil decât Marilyn Monroe,” a declarat David Goodman.
O rochie Emilio Pucci purtată de Marilyn, vândută cu 325 de mii de dolari
Licitația, care a adus un total de 4 milioane de dolari, a inclus multe obiecte care i-au aparținut odată lui Monroe, inclusiv costume de film, machiaj, garderobă; precum și sute de obiecte pe care fondatorul revistei Playboy, Hugh Hefner, le-a lăsat în averea sa după moartea sa în septembrie 2017, la vârsta de 91 de ani.
Recordul licitației l-a reprezentat o rochie clasică roz, creată de Emilio Pucci și purtată de Marilyn Monroe. Rochia cu mâneci lungi din jerseu de mătase s-a vândut pentru suma fabuloasă de 325 de mii de dolari, un „nou record mondial pentru cea mai scumpă rochie Pucci vândută la licitație vreodată”.
Fotografii tip pașaport și un ruj care i-au aparținut legendarei blonde, licitate și ele
Printre obiectele licitate care i-au aparținut lui Marilyn s-au mai numărat scenarii de film cu adnotările vedetei, rochii de seară diverse, dar și o fotografie tip pașaport și un ruj marca Elizabeth Arden.
O fotografie alb-negru de pașaport cu Marilyn Monroe și fostul icon al baseball-ului, Joe DiMaggio, realizată în 1954, s-a vândut pentru 16.250 de dolari. Un alt obiect al lui Monroe care a atras oferte mari la licitație a fost un tub de ruj Elizabeth Arden făcut la comandă, într-o nuanță de portocaliu deținută de ea, care s-a vândut pentru 65.000 de dolari, conform organizatorilor.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook