Liviu Dragnea a fost adus cu o dubă de la Penitenciarul Rahova, însă maşina în care se afla a aşteptat aproape o oră în curtea DNA, după care a fost coborât şi introdus în sediul Direcţiei, având mască pe faţă.
Liviu Dragnea execută în penitenciar o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare, primită în mai 2019 în dosarul angajărilor fictive.
Liviu Dragnea a anunţat încă de joi, 25 iunie, în cadrul unui interviu acordat fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, că a fost citat în dosarul Tel Drum, interviu difuzat de postul Realitatea Plus.
Liviu Dragnea, inculpat în dosarul Tel Drum
„Mâine (vineri, 26 iunie), sunt citat la DNA în dosarul cu Tel Drum, care, brusc, după 3 ani de zile, este pus din nou pe tapet, ce să vezi, cu puţin timp înainte de campania electorală. Să se discute iar despre acest dosar în care, şi dacă mă întrebi de ce sunt acuzat, sincer nu ştiu. Era vorba despre două drumuri făcute cu bani europeni. Am înţeles că ar fi rămas în dosar doar un singur drum, dar nu ştiu, probabil o să văd mâine. Drumurile există. Practic, eu sunt acuzat că în timpul mandatului meu s-au făcut două drumuri importante pentru judeţul ăla. Când am venit preşedinte de consiliu judeţean, acolo nu era nici un drum în firea lui. Pe citaţie scrie că mă cheamă să-mi aducă la cunoştinţă calitatea de inculpate”, a declarat Dragnea în cadrul interviului.
Pe 13 noiembrie 2017, DNA anunţa că Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârşite în dosarul Tel Drum, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.
DNA preciza că dosarul s-a constituit pe baza unei sesizări a Oficiului European Antifraudă (OLAF) transmise la 30 septembrie 2016, privind suspiciunea săvârşirii mai multor infracţiuni, între care obţinerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanţări din fonduri europene pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook