Simona Ionescu / Redactor Șef

Lucruri necunoscute despre nunta lui Charles cu Diana. Ce cadouri au primit

Lucruri necunoscute despre nunta lui Charles cu Diana. Ce cadouri au primit
Căsătoria dintre Charles și Diana din 29 iulie 1981 a ținut prima pagină a ziarelor și a încălcat 300 de ani de tradiție. Charles a cerut-o în căsătorie, deși tânăra nu provenea dintr-o Familie Regală.

În ziua nunții, Diana a fost atât de emoționată și chiar confuză încât l-a numit pe viitorul ei soț Philip Charles Arthur George în loc de Charles Philip.

Spre deosebire de restul inelelor de logodnă ale Familiei Regale britanice, care sunt realizate la comandă, inelul cu safir de 12 carate al Dianei, înconjurat de 14 diamante solitare montate în aur alb, a fost comandat dintr-un catalog al colecției de bijuterii Garrard. Inelul a ajuns la Kate Middleton, după ce William a cerut-o în căsătorie.

Diana a avut mari probleme cu tiara la petrecerea de nuntă

Diana a avut mari probleme cu tiara, care i-a dat dureri de cap la propriu

Potrivit informațiilor oferite de fratele Dianei, Charles Spencer, prințesa inimilor a avut dificultăți în a purta tiara la început, deoarece aceasta îi provoca dureri de cap. „Seara am mers cu toții la un fel de petrecere semi-privată, iar ea era acolo și îmi amintesc că avea și o durere de cap cruntă, deoarece nu era obișnuită să poarte tiara toată dimineața”, a declarat acesta într-un interviu. Și rochia de mireasă i-a creat probleme Dianei.

Întrucât designerii nu s-au gândit cât de greu îi este să meargă cu o trenă de 25 de metri, când a intrat în trăsură, rochia s-a strivit ușor și când a coborât a apărut șifonată.

Diana și Charles, verișori de gradul 16

Sunt puțini care știu, dar după căsătoria lui Charles cu Diana, a ieșit la suprafață faptul că cei doi au avut un strămoș comun în Henric al VII-lea al Tudorilor. Ce înseamnă asta? Că erau verișori de gradul 16, o dată îndepărtați. Fotografiați în luna de miere, un cititor pe buze a declarat la vremea respectivă că, în timpul conversației lor, tinerii căsătoriți au spus: „Luna de miere a fost momentul ideal pentru a recupera somnul…”.

Au primit în dar mănuși din mătase veche de 100 de ani

Cadourile de nuntă pe care Charles și Diana le-au primit au fost unice. Familia Reagan le-a dăruit un serviciu de masă din porțelan lucrat manual și un bol de sticlă Steuben gravat. De asemenea, au primit mănuși din mătase veche de 100 de ani și un ceas încrustat cu diamante și safire.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre