Masa de ședințe a lui Vladimir Putin a fost instalată la Kremlin la sfârșitul anilor 1990, în timpul președinției lui Boris Elțîn. Este lăcuită în alb și placată cu aur pe lateral.
Susținută de trei suporturi de lemn scobite
Se spune că masa are o lungime de șase metri, este fabricată dintr-o singură foaie de lemn de fag și este susținută de trei suporturi de lemn scobite. Deși a fost comandată în timpul președinției lui Elțîn, aceasta a primit atenția presei mondiale pentru utilizarea sa de către Vladimir Putin în cadrul întâlnirilor cu liderii mondiali.
Cine a creat celebra masă
Crearea mesei a fost revendicată de două grupuri. Pe de o parte producătorul italian Oak Furniture, pe de altă parte spaniolul Vincente Zaragozá spune că masa e opera sa. Oak Furniture, o întreprindere familială din Cantù, Italia, a susținut că a fabricat masa, finalizând comanda în 1995.
Aceasta făcea parte dintr-o afacere de 40-50 de milioane de euro pentru mobilarea a 650 mp pe etaje ale Kremlinului între 1995 și 1997. Oak a creat, de asemenea, mobilier pentru alți lideri mondiali, inclusiv Muammar Gaddafi, Saddam Hussein, și palate regale din Brunei și Thailanda.
Mobilierul a fost proiectat în stilul Kremlinului dinainte de 1917
Comanda cuprindea aproximativ 70 de camere, inclusiv reședința președintelui. Mobilierul a fost proiectat în stilul Kremlinului dinainte de 1917, dar după Revoluția Rusă, președintele Iosif Stalin a îndepărtat o mare parte din mobilierul anterior din camere.
Compania susține că blatul mesei este fabricat dintr-o singură bucată de fag, și că este lăcuit în alb, are trei picioare goale și este placat cu aur. Potrivit lui Renato Pologna de la Oak, mobilierul a fost asamblat în Italia și transportat în Rusia cu avionul.
La sosire, a fost scanat pentru ca rușii să fie convinși că în interiorul mesei nu se găsește vreun microfon. Pologna a estimat că o masă similară ar costa acum peste 100.000 de euro. Pentru a-și susține afirmația, Oak a prezentat într-o carte din 1999 despre Kremlin un certificat semnat de Elțîn și o fotografie a mesei.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Alertă pe telefoane: Rămâi fără bani! Atac pe Telegram, descoperit de Kaspersky
- Surorile Carmen Negoiță și Andreea Pereteanu, în lacrimi! Ce le-a făcut pe cele două să plângă de mama focului
- Îndepărtați calcarul și mucegaiul din mașina de spălat cu un singur ingredient din bucătărie
- Anunț pentru un milion de seniori. 2025 va aduce două majorări la pensii
- Ilie Năstase, scos din sărite. Ce a spus după eliminarea Simonei Halep: Zice lumea că sunt bețiv. Ea face c...
- Asia Express, Proba care a făcut pe Anca Țurcașiu să țipe de frică:„Să mor eu dacă pot să facă asta! Nu pot...
- China condamnă ferm noul pachet de arme oferit Taiwanului. Washington-ul încalcă politica „O singură China”
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- Cuplu bombă în România! El e la PRO TV și ea e la Antena 1
- Zodia Capricorn: Arhitectul propriului destin
- 70 de mame minore au născut în 2024 la Secției de neonatologie a Spitalului Clinic Municipal d...