Simona Ionescu / Redactor Șef

Lumea folkului e în lacrimi. Încă un membru al Cenaclului Flacăra a murit

Lumea folkului e în lacrimi. Încă un membru al Cenaclului Flacăra a murit
Ziua de 23 august 2021 va rămâne mereu în sufletul folkiștilor. Un nume mare, un patriot desăvârșit a plecat dintre noi.

A fost unul dintre marii artiști ai României, dar ne-a părăsit la 71 de ani. Ce s-a întâmplat au anunțat o serie de artiști din apropierea lui Doru Stănculescu, fratele unei alte mari voci a muzicii românești, Mihaela Mihai.

Lumea folkului e în lacrimi. Încă un membru al Cenaclului Flacăra a murit

România a pierdut un om extraordinar și un artist desăvârșit. Cântărețul și instrumentistul Doru Stănculescu a murit la vârsta de 71 de ani. Potrivit primelor informații, acesta a fost găsit fără suflare în locuința sa. Trista veste a fost dată de Eugen Avram.  ”Mi-e foarte greu să vă dau vestea asta. Stănculescu Doru-Emil a plecat azi dimineață să se întâlnească cu bunii lui prieteni Dan Andrei Aldea, Vali Sterian şi alții. Primeşte-l Doamne şi veghează-i veşnica odihnă. O pierdere uriaşă!”, a anunțat acesta.

Mai târziu, a venit și o confirmare din partea familiei. Duminică, Doru Stanculescu a participat la botezul nepoțelului. Fiul său, Matei Stănculescu a povestit că nimic nu prevedea ce tragedie va urma.

„A plecat mai devreme, spunea că vrea să se odihnească. Am chemat o maşină şi, după ce m-am asigurat că a ajuns acasă, m-am liniştit. Astăzi însă, am văzut că nu mai răspunde la telefon, aşa că am rugat un prieten care locuieşte în apropiere să verifice ce se întâmplă. Nici la uşă nu a răspuns. Am ajuns de urgenţă la el şi, după ce am spart uşa, l-am găsit fără suflare”, a declarat Matei Stănculescu pentru libertatea.ro.

Primul material discografic al artistului a fost editat în 1979

Doru Stănculescu este cunoscut publicului pentru melodii ca  „Șambala”, „Ion Vodă Cumplitul”, „Ecou de romanță”, „Fără petale”, dar și celebra piesă ”Hai, hai, haidi, hai”. Primul său material discografic a fost un disc single care a fost editat în anul 1979 de către Electrecord.

Artistul a debutat în anul 1968 cu melodia „Ion Crâșmaru”, pe versurile poetului Octavian Goga. Puțin mai târziu, a compus muzica pentru celebrul film Porțile albastre ale orașului, în regia lui Mircea Mureșan.

A fost unul dintre fondatorii Cenaclului Flacăra

Doru Stănculescu a fost unul dintre fondatorii Cenaclului Flacăra. Iată ce spunea într-un interviu pentru Evenimentul zilei Mircea Vintilă: „Era o boemă. Începutul a fost fantastic, în 1973. Eu am debutat la al doilea cenaclu. În prima rundă au cântat Doru Stănculescu și Tudor Gheorghe”.

Cele mai frumoase şi fructuoase perioade ale carierei sale sunt cele marcate de spectacolele susţinute alături de Vasile Şeicaru, Ştefan Hruşcă, Mircea Vintilă sau Vali Sterian, toți membri ai cenaclului condus de poetul Adrian Păunescu.

Doru Stănculescu a fost de profesie arhitect. A debutat în anul 1968 cu melodia „Ion Crâșmaru”, pe versuri de Octavian Goga.

Primul material discografic al artistului este un disc single editat în anul 1979 de casa de discuri Electrecord.

Încă nu sunt date despre înmormântarea artistului.

Sursă foto: b1, realitatea

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre