Simona Ionescu / Redactor Șef

Lumea medicală din România e în șoc. Celebrul biolog și cercetător român, profesorul Gheorghe Mencinicopschi, a murit

Lumea medicală din România e în șoc. Celebrul biolog și cercetător român, profesorul Gheorghe Mencinicopschi, a murit
2022 a fost cel mai greu an pe care l-a avut vreodată România, în care au plecat la cele veșnice cele mai mari nume. Astăzi a fost ziua când a decedat celebrul profesor Gheorghe Mencinicopschi.

19 octombrie este o zi neagră pentru România. Biologul, biochimistul și cercetătorul Gheorghe Mencinicopschi a trecut la cele veșnice la vârsta de 73 de ani.

Lumea medicală din România e în șoc. Celebrul biolog și cercetător român, profesorul Gheorghe Mencinicopschi a murit

Anunțul trist a fost dat de reprezentanții Electrecord. Potrivit informațiilor oferite de Bibiana Stanciulov, proprietara fabricii de magiun de la Topoloveni, celebrul cercetător a fost internat de mai multe zile cu o afecțiune foarte gravă la plămâni.

El a suferit foarte mult după ce a ieșit din închisoare

„Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a murit acum câteva minute la un spital din capitală, la 73 de ani, era internat de mai multe zile cu o boală gravă la plămâni. Am aflat de la familie această veste. El a suferit foarte mult după ce a ieșit din închisoare. Eu consider că a fost o mare nedreptate.

Activitatea științifică a unui om nu are nimic de-a face cu justiția de la un anumit moment, i s-a luat calitatea de Doctor Honoris Causa, să i se dea înapoi post-mortem. Se eliberase acum 3-4 ani, ceva de genul, a venit foarte, foarte slăbit și cu mari probleme de sănătate de acolo, din închisoare”, a spus aceasta.

Unde va fi înmormântat

Bibiana Stanciulov, proprietara fabricii de magiun de la Topoloveni susține că până în acest moment încă nu a primit informații de la familie unde va fi depus trupul neînsuflețit al acestuia. Se știe însă că își va dormi somnul de veci în Domnești, județul Argeș.

„Nici nu a mai avut ieșiri publice de atunci, cred că a mai ieșit o singură dată. Rudele n-au spus încă unde pot merge oamenii să-și ia la revedere, dar știu ca va fi înmormântat în locul său de baștină, în localitatea Domnești, județul Argeș, lângă părinții dânsului”, a mai spus Stanciulov pentru agrointel.ro.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre