Simona Ionescu / Redactor Șef

Lumea scriitorilor, în lacrimi. S-a stins o altă personalitate, la 53 de ani

Lumea scriitorilor, în lacrimi. S-a stins o altă personalitate, la 53 de ani
Directoarea Teatrului Matei Vișniec din Suceava a plecat într-o lume mai bună. O plâng toți prietenii.

S-a infectat cu noul coronavirus cu doar o săptămână în urmă și organismul i-a cedat. O poetă cunoscută a plecat la dreapta Domnului.

Lumea scriitorilor, în lacrimi. S-a stins o altă personalitate

Directoarea teatrului Matei Vișniec, Carmen Veronica Steiciuc, a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Din nefericire, aceasta a contactat virusul acum o săptămână și a fost internată în spital. Starea ei de sănătate s-a agravat și în week-end a trebuit să fie intubată.

Se știe că avea mai multe probleme de sănătate, iar organismul ei nu a mai rezistat. A trecut în neființă la Secţia de Terapie Intensivă din Spitalul Judeţean Suceava. Avea doar 53 de ani. Potrivit primelor informații, de câțiva ani aceasta suferea de mai multe alergii.

Mesaje de la prieteni

Vestea tristă a făcut ca mulți dintre prietenii acesteia să trimită mesaje de condoleanțe.  „Din păcate, Carmen s-a stins din viață, astăzi, la numai o săptămână după ce a împlinit vârsta de 53 de ani. Carmen, pe numele ei întreg Carmen Veronica Steiciuc, cea care a fost managerul Teatrului din Suceava încă de la înființarea acestuia în urmă cu 6 ani.

Acum, la despărțire, o să scriu câteva rânduri despre Carmen, și nu despre managerul teatrului sucevean. Carmen a fost o fire sensibilă care a scris poezii cu mult succes, care și-a adorat părinții, care și-a iubit fratele și care era îndrăgostită de frumos.

Veșnic îndrăgostită. Carmen a fost o fire ambițioasă, care a absolvit nu mai puțin de trei facultăți și care urma acum un doctorat în teatrolgie. Carmen a avut principii solide și o fire încăpățânată. Uneori prea încăpățânată. Carmen a fost, cu bune și cu prea puține rele, un prieten din categoria celor care-ți sunt alături mai ales la greu.

Carmen a fost. A fost pentru prea puțin timp. Dumnezeu să aibă de grijă de tine, Carmen! Și condoleanțe familiei”, a scris jurnalistul Sorin Avram pe pagina sa de Facebook.

Cine a fost poeta

Membră a Uniunii Scriitorilor, aceasta a văzut lumina zilei pe data 25 octombrie 1968, și a lăsat în urma sa foarte multe albume de poezie. Pentru cariera sa, Carmen Veronica Steiciuc a obţinut numeroase premii, printre care Marele Premiu „Nicolae Labiş” la Suceava în 1991, dar și Premiul „Cele mai frumoase poeme de dragoste” la Bucureşti în anul 1991.

Sursă foto: jupanu

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre