Simona Ionescu / Redactor Șef

Luna Plină a venit, cu povești, superstiții și trei cutremure

Luna Plină a venit, cu povești, superstiții și trei cutremure
Azi-noapte, 28 spre 29 martie, s-a putut vedea pe cer o Lună mai mare decât o știam. Satelitul Natural al Pământului a fost mai mare și mai strălucitor. De aceea, popoarele îi spun SuperLuna „viermilor”.

Luna a putut fi văzută în zonele fără nori, copaci ori clădiri înalte. Satelitul natural al Pământului părea mai mare și mai luminos. Fenomentul se numește Luna Plină sau SuperLuna „viermilor”.

Luna se face dodoloață. Pare mai mare decât o știam

Luna va părea cu până la 29% mai mare decât știam. Pe data de 28 martie, s-a produs faza de Lună Plină la ora 20.48, informează Observatorul Astronomic „Vasile Urseanu”.

Luna Plină, adică un cerc perfect, a putut fi observată pe cer pe tot parcursul nopţii, acolo unde au lipsit norii, copacii și clădirile înalte. Va sta pe cer luminoasă și în nopțile următoare.

Luna Plină, povești și superstiții

Din dorința de a își explica mișcarea stelelor pe cer, oamenii au inventat povești și superstiții. Cea mai sinistră superstiție este că Luna Plină aduce catastrofe, în special cutremure. Americanii, de pildă, îi spun Luna viermelui pentru că vietăţile mărunte ale pământului încep să iasă la suprafaţă. Coincidență sau nu, ieri, în România, s-au produs trei cutremure. Despre ele puteți citi aici.

Și la români, luna plină este privită de unii cu iubire și așteptată pentru că în tradițiile românești se spune că cei născuți de Lună Plină nu vor duce lipsă de nimic. Copiii înțărcați de lună plină vor fi mai norocoși și se vor descurca cu toate, scrie folclor-romanesc.ro.

Luna Plină este este o perioadă propice pentru slujbele de sănătate. Există obiceiul să se meargă la biserică cu toată familia pentru ca preotul să le citească și să le atingă creștetul. Astfel cei mici vor crește luminați și cu dorință de carte.

Luna Plină este propice și pentru lucrul cu energiile și cu vrăjile. Este perioada în care intențiile sunt amplificate și rezultatele se manifestă mult mai repede.

Comportamentul oamenilor și animalelor se modifică și el. De Lună Plină se înregistrează cele mai multe acte de violență și certuri și comportament anormal.

Dacă vrei să-ți meargă bine în continuare pune apă într-un vas de culoare verde și lasă-l afară să fie scăldată de razele lunii. A doua zi spală-te cu apa aceea și tot răul va pleca din viața ta.

Se spune că Luna Plină scoate la suprafață fața ascunsă a personalității noastre și sucește mințile și împletește destinele. Dar în același timp aduce lucruri frumoase dacă suntem pregătiți să le chemăm în viața noastră. Foto: NASA


Spectacol pe cer. Un asteroid se apropie de Pământ, dar nu ne bagă în seamă

Luna aceasta e… dreptunghiulară. Să vedeți de ce

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre