Simona Ionescu / Redactor Șef

Mama fetei atacate de urs, detalii îngrozitoare. A căutat-o disperată. „Nu am putut să mă uit…”

Mama fetei atacate de urs, detalii îngrozitoare. A căutat-o disperată. „Nu am putut să mă uit…”
Drama din zona Bușteni continuă să ofere detalii neștiute despre tânăra care a murit în condiții sinistre, după ce a fost atacată de un urs. Cea mai fericită zi din viața ei a fost și ultima.

Mama fetei atacate de urs în Bușteni, zilele trecute, oferă detalii îngrozitoare. A căutat-o disperată, ore în șir, apoi a realizat că s-a întâmplat o tragedie. Ziua în care fiica ei plecase în excursie fusese cea mai fericită din viața Mariei. Terminase examenul de Bacalaureat. Nu știa nimeni că avea să fie ultimele ore pe care le trăia.

Maria Diana Cazacu avea doar 19 ani. Și-a pierdut viața în urma unui atac al unui urs pe Jepii Mici, lângă Bușteni, în cea mai fericită zi din viața ei. Terminase examenul de Bacalaureat și făcea planuri de viitor împreună cu mama sa. De când a aflat despre moartea fiicei sale, femeia este devastată. Vorbise cu Maria în dimineața zilei fatidice. Apoi aceasta nu a mai răspuns la telefon. A insistat ore în șir, de dimineața până după-amiaza. Când s-a făcut seară a înțeles că ceva s-a întâmplat.

Diana Maria abia luase Bacalaureatul și radia de fericire. A vrut să sărbătorească plecând în excursie (Facebook)

„A fost cea mai fericită zi din viața ei. Abia aștepta să termine… Am dat Bac-ul împreună și eram atât de fericite că am terminat. Și apoi mi-a spus că marți urmează să meargă la munte, cu un prieten, și că vor campa, iar miercuri vor ajunge pe Vârful Omu. Își dorea să ajungă acolo”, a povestit mama Dianei la un post tv.

Mama fetei atacate de urs, detalii îngrozitoare

Mama Dianei a relatat că ultima conversație cu fiica sa a avut loc în dimineața acelei zile, în jurul orei 10:45. După aceea, toate încercările de a o contacta au fost zadarnice.

„La 10:45 am vorbit cu ea, după care, de la 17:00, am tot încercat să o găsesc. Ea răspundea mereu la telefon, nu exista zi în care să nu răspundă imediat. Când am văzut că nu răspunde, mi-am dat seama că ceva nu este în regulă”, a mai spus mama.

Maria Cazacu
Maria s-a mai întâlnit cu un urs, în altă excursie, dar atunci a scăpat (Facebook)

Aproape a presimțit tragedia. Când fiica ei i-a spus că vrea să plece la munte, în drumeție, în excursie, a încercat să o avertizeze pe Maria despre pericolele din munți. Destinul tinerei era însă decis. A hotărât să plece. Degeaba i-a spus mama că sunt prăpăstii și multe lucruri periculoase. Ea i-a spus să nu se îngrijoreze, că nu se va întâmpla nimic.

Băiatul care o însoțea pe Maria nu era un prieten apropiat din Brașov, cu care voia să înceapă o relație.

Maria, sfâșiată de urs, după ce a căzut în râpă

Medicii legiști de la Ploiești au stabilit că fata a suferit lovituri puternice în căderea în râpă, incompatibile cu viața. Mușcătura ursului, când a târât-o spre râpă, nu i-ar fi putut provoca moartea. Însă, după căderea Mariei, ursul a coborât după ea și a sfârtecat-o până și-a dat ultima suflare.

Tatăl fetei ucise de urs spune că nu își va reveni niciodată din durere (Facebook)

Mama tinerei a mai dezvăluit că nu era prima dată când Diana se confrunta cu un urs; mai înainte îi spusese tatălui său că fusese urmărită de un urs pe Muntele Tâmpa, când fusese într-o altă excursie.

Trupul Dianei va fi dus la Iași, unde va avea loc înmormântarea. Familia, copleșită de durere, se pregătește să-și ia rămas bun de la tânăra care avea toată viața înainte.

Tatăl Dianei, mesaj disperat: „Cea mai dureroasă zi…”

Tatăl Dianei Maria, tânăra ucisă de urs, a transmis și el un mesaj dureros pe rețelele sociale. Pentru el, data de 9 iulie va rămâne cea mai  dureroasă din viața sa, ziua în care a aflat că fiica lui a murit.

„Cu inimile sfâșiate, anunțăm că în data de 9 iulie am trăit cea mai dureroasă zi din viețile noastre. Draga noastră fiică ne-a părăsit în cel mai tragic mod posibil. Drum lin către cer, iubita noastră… Nu te vom uita niciodată. Lacrimile noastre vor curge mereu pentru tine, iar amintirea ta va rămâne veșnic în inimile noastre”, a scrie tatăl tinerei ucise pe Facebook.

Sursa foto: Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre