Simona Ionescu / Redactor Șef

Foto. Fata ucisă de urs era de o frumusețe rară. Familia e disperată: „Nu ne spune nimeni nimic”

Foto. Fata ucisă de urs era de o frumusețe rară. Familia e disperată: „Nu ne spune nimeni nimic”
Drama tinerei ucise de urs pare desprinsă dintr-un scenariu de film de groază. S-a mutat în București în căutarea unei vieți mai bune și a vrut, cu iubitul ei, să aibă o vacanță în natură, la munte, unde să își amintească de copilărie. Mai departe detaliile sunt cu adevărat sinistre și inexplicabile.

O tragedie sinistră s-a petrecut ieri, 9 iulie, pe traseul turistic Jepii Mici din Munții Bucegi. O tânără de 19 ani a fost atacată și ucisă de un urs. Ea și iubitul său se aflau într-o excursie, pe o potecă turistică, în momentul în care au fost surprinși de animalul sălbatic care, imediat ce i-a văzut, a atacat-o pe tânără și a târât-o într-o prăpastie. Maria Diana, despre care lumea care a cunoscut-o spune că era de o frumusețe rară, a murit în chinuri cumplite.

Scenele de groază s-au petrecut sub privirea neputincioasă a iubitului ei. Acesta a apelat imediat numărul unic de urgență 112. În ciuda operațiunii rapide de salvare ce a fost declanșată, tânăra nu a putut fi salvată. A fost sfâșâiată de animal.

Ursul, care a continuat să încerce să atace și salvatorii, a fost împușcat.

Detalii neștiute din viața fetei ucise de urs

Maria Diana avea doar 19 ani. Era practic adolescentă. Provenind dintr-o familie modestă din comuna Popricani, județul Iași, fata a decis să se mute de puțin timp la București în căutarea unui trai mai bun. Spera să își găsească un job satisfăcător  și simțea că are o viață frumoasă înainte. Își făcuse și un iubit. Pentru că dorul de casă și de natură era mare, l-a convins  pe acesta să facă o excursie la munte, o mini – vacanță. Nu știa că acolo îi va fi sfârșitul.

Maria Diana, fata ucisă de urs a trăit aproape toată viața într-o casă din comuna Popricani, județul Iași (BZI.ro)

Salvamontistii nu  pot explica comportamentul ursului

Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România, a relatat că ursul a atacat-o pe tânără direct pe poteca turistică, apoi a tras-o în vegetația din apropiere, unde a scăpat-o într-o râpă flancată de stânci. Animalul a continuat atacul coborând în acea râpă după victima sa. Cornoiu spune că, deși colegii săi au încercat să îi distragă ursului atenția, animalul agresiv i-a ignorat.

„Probabil specialiștii în domeniu pot să ne spună ce se întâmplă cu animalele, de ce au un asemenea comportament. Ursul poate fi turbat, se poate îmbolnăvi de această boală și poate să acționeze neprevăzut. Poate din cauza căldurii”, a mai arătat reprezentantul Salvamont, citat de jurnaliștii Antena 3.

Mătușa fetei, disperată: „Nu ne spune nimeni nimic”

Mătușa fetei moarte în zona Jepii Mici din Bușteni este devastată de cele întâmplate și spune că familia nepoatei sale a întrerupt orice comunicare cu rudele. Mama și sora tinerei lucrează în Italia. Până acum, din ce știe femeia, niciuna din ele nu a ajuns înapoi în țară. Ea este căsătorită cu fratele mamei tinerei ucise.  

Mătușa fetei ucise de urs nu a putut lua legătura cu părinții acesteia (BZI.ro)

„Nu ne spune nimeni nimic. Păstrez legătura, am încercat să sun şi mi-a închis telefonul. În cazul ăsta normal să nu ne răspundă”, susține mătușa. Ultima dată ea și cumnata sa au vorbit luna trecută și au făcut planuri. Femeia trebuia să revină în țară.

„Am vorbit, trebuia să vină aici şi să facă curăţenie, la sfârşitul lunii iunie. De obicei vine şi trece pe la mine. Venea cu fata, făceau curăţenie”, a spus mătușa Mariei Diana, tânăra ucisă de urs, ieri.

Aceasta o descrie pe nepoata ei ca o „fată liniștită”. „Mama ei e sora bărbatului meu, suntem neamuri. Erau oameni buni, muncitori. Ştiam că trebuie să se ducă fata în vacanţă. Sunt şocaţi toţi”, a mai declarat mătușa fetei ucise de urs, conform site-ului local BZI.ro.

Sursa foto: BZI.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre