Simona Ionescu / Redactor Șef

Mănâncă pește și struguri de Revelion! Obiceiuri de Anul Nou

Mănâncă pește și struguri de Revelion! Obiceiuri de Anul Nou
Să porți ceva roșu, să mânânci pește și struguri și multe alte obiceiuri de Anul Nou. Toți își doresc mai mulți bani, sănătate, bucurie și o iubire ca în filme.

Sunt obiceiuri vechi, din vremuri îndepărtate. Majoritatea oamenilor le respectă în noaptea de Anul Nou.

Mănâncă pește și struguri de Revelion! Obiceiuri de Anul Nou

Se spune că pentru a avea prosperitate și noroc în anul următor trebuie să respecți anumite tradiții și obiceiuri. Unele persoane se bazează pe acestea pentru a avea succes pe toate planurile, scrie capital.ro.

Poartă ceva nou și ceva roșu

De Revelion este foarte important să porţi haine noi, pentru ca în anul care vine să te înnoiești din toate punctele de vedere și să primești cât mai multe daruri.

De asemenea, este de preferat să porți ceva roșu pentru a avea un an plin de noroc și plin de iubire, deoarece această culoare reprezintă veselia și dragostea. Se mai spune că roșul alungă toate energiile negative.

Mănâncă pește și struguri

Un alt obicei străvechi este acela de a mânca pește în noaptea de Revelion, pentru a evita toate problemele și obstacolele din noul an precum „peștele se strecoară în apă”.

De asemenea, este bine de știut faptul că strugurii au o semnificație aparte în seara de Revelion. Pentru a avea noroc în noul an trebuie să mănânci 12 boabe care reprezintă prosperitatea în cele 12 luni ale anului următor.

 Pune pe masă fructe și legume

Fie că le vei mânca sau nu, în seara de Revelion este bine să ai fructe rotunde pe masă.  Fructele simbolizează vitalitate, sănătate, iar forma sferică a acestora este asociată cu șansele la lucruri bune din viața ta.

Legumele verzi joaca un rol foarte important. Tot ce este verde este asociat cu banii pe care îi vei câștiga în anul următor. Așadar, este indicat să mănânci tot felul de verdețuri pentru a atrage bunăstarea financiară.

 Evită certurile

Este foarte important ca acest an să nu fie încheiat în situații tensionate. În cazul în care știi că te afli în această situație, împacă-te cu cei care te-au supărat în acest an și intră în noul an cu gânduri bune. Se spune că astfel vei avea parte numai de evenimente favorabile.

De asemenea, un alt lucru foarte important de știut este faptul că pentru a avea noroc în anul următor este bine ca prima persoană care îţi intră în casă să fie un bărbat. Dacă intră o femeie prima, se spuune că noul an va fi plin de ghinion.

Obiceiuri pentru bani mai mulți

Este foarte important să scapi de orice fel de datorie înainte de a încheia acest an.

 Scapă de orice datorie

Datoriile trebuiesc plătite până la sfărșitul anului, iar în 31 ianuarie ar fi bine sa nu dai bani cu imprumut, ca să nu fii sărac tot anul. În ceea ce privește noaptea de Revelion, este indicat să ai bani în buzunar ca să te bucuri de câștiguri și de bunăstare tot anul viitor.

Pune-ți o dorință și deschide ferestrele

Se spune că daca iți pui o dorință la cumpăna dintre ani, aceasta se va împlini în anul ce urmează. Există și o condiție și anume  să nu spui nimanui ce îți dorești.

Un alt lucru important pe care trebuie să îl faci în seara de Revelion este să deschizi ferestrele. Imediat ce vei intra în noul an, deschide larg ferestrele pentru câteva minute. Astfel, casa ta va fi purificată, iar spiritele rele vor fi alungate.


Friptură de curcan la tavă. Rețetă cu portocale

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre