Simona Ionescu / Redactor Șef

Marea Britanie e în doliu. Oamenii s-au adunat la porțile Palatului Buckingham și au început să cânte „Dumnezeu să o salveze pe regină”

Marea Britanie e în doliu. Oamenii s-au adunat la porțile Palatului Buckingham și au început să cânte „Dumnezeu să o salveze pe regină”
9 septembrie 2022 este o zi tristă pentru întreaga lume. Regina Elisabeta a II-a a trecut la cele veșnice. Majestatea Sa a încetat din viață la vârsta de 96 de ani.

Ultima apariție publică a Suveranei a avut loc acum două zile, când l-a numit pe noul premier al Marii Britanii, Liz Truss, cel de-al 56-lea prim-ministru al Marii Britanii și a treia femeie care deține această funcție.

Marea Britanie e în doliu. A murit regina Elisabeta. Oamenii s-au adunat la porțile Palatului Buckingham și au început să cânte „Dumnezeu să o salveze pe regină”

Imediat după ce regina a trecut la cele veșnice, Palatul Buckingham a transmis câteva rânduri: „Regina a murit în pace la Balmoral, în această după-amiază. Regele şi regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară şi se vor întoarce la Londra mâine”, este mesajul transmis pe www.royal.uk. Imediat ce au aflat vestea, britanicii, cu ochii înlăcrimați s-au adunat la porțile Palatului Buckingham și au început să cânte cu voci încete „God Save the Queen”.

S-a dat drumul la operațiunea de funeralii

Din momentul în care regina a trecut la cele veșnice, s-a dat drumul și la Operation London Bridge, operațiunea de funeralii, pregătite încă din perioada anilor ’60. Potrivit primelor informații, se pare că cea mai parte din avere va fi moștenită de prințul Charles, dar o sumă importantă va ajunge și na prințul William, nepotul reginei.

În ceea ce-l privește pe Harry, fratele lui William, încă nu se știe dacă va fi pe lista celor care vor primi o parte din avere, însă acesta și soția lui, Meghan Markle vor fi prezenți la funeralii. Averea reginei nu a fost niciodată dezvăluită cu exactitate, dar se estimează că ar fi între 300-600 milioane de lire sterline.

Mesajul Custodelui Coroanei, Margareta a României și a Principelui Consort

La puțin timp de la aflarea tristei vești, Majestatea Sa Margareta a României și Alteța sa Regală, Principele Consort au publicat un mesaj pe contul de Facebook. “Majestatea Sa Margareta a României și Alteța Sa Regală Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu mare durere vestea trecerii la cele veșnice a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Deîndată ce Secretariatul Regal va primi instrucțiuni de la Custodele Coroanei, vom reveni cu detalii”, se anunță în comunicatul oficial.

Sursă foto: ego

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre