Simona Ionescu / Redactor Șef

Marea Britanie e pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru aniversarea regelui Charles. Cum vrea să-și lase Suveranul amprenta

Marea Britanie e pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru aniversarea regelui Charles. Cum vrea să-și lase Suveranul amprenta
Parada de sâmbătă care marchează ziua oficială de naștere a suveranului este o tradiție militară minuțios coregrafiată care datează de peste două secole.

Va fi pentru prima dată când un monarh britanic încalecă pe cal la acest eveniment din 1986 pentru a primi salutul trupelor călăre la evenimentul anual Trooping the Color, a anunțat luni Palatul Buckingham.

Ultima care a participat la procesiune a fost Regina Elisabeta, care s-a urcat pe iubitul ei cal, Burmese. După aceea, Suverana a decis să fie condusă într-o trăsură, deoarece Burmese, calul pe care l-a folosit timp de 18 ani, a fost retras din activitate.

Regina la festivități

Parada începe de la Palatul Buckingham din centrul Londrei și se deplasează pe The Mall până la Horse Guards Parade, unde Charles va primi un salut regal. Regele va inspecta apoi soldații aflați la paradă înainte de a se întoarce împreună cu alți membri ai familiei regale pentru a asista la un zbor ceremonial de aeronave de la balconul palatului.

Harry și Meghan se pare că nu au fost invitați la eveniment

Charles, prințesa Anne, singura lui soră, și prințul moștenitor William, au participat cu toții la Trooping the Color de anul trecut. Aceasta a făcut parte din cele patru zile de sărbători pentru Jubileul de Platină al regretatei regine, care a marcat al 70-lea an pe tron, și a fost una dintre ultimele sale apariții publice înainte de moartea sa în septembrie, la vârsta de 96 de ani.

William, repetiții pentru ziua lui Charles

Chiar dacă nu se știe cu exactitate, prințul Harry și Meghan se pare că nu au fost invitați anul acesta. William a trecut în revistă trupele călare într-o altă ceremonie militară sâmbăta trecută. Din păcate, temperaturile de până la 28 de grade Celsius au făcut ca mai mulți soldați să leșine.

Ziua de naștere reală a lui Charles este pe 14 noiembrie. Tradiția dublei aniversări a fost inițiată de regele George al II-lea, născut în Germania, în 1748, care a dorit să aibă o sărbătoare de vară, întrucât propria sa zi de naștere era pe 30 octombrie.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre