Simona Ionescu / Redactor Șef

Margareta, Custodele Coroanei României, întâlnire privată cu regele Charles la Palatul Buckigham. Ce au pus la cale capetele regale

Margareta, Custodele Coroanei României, întâlnire privată cu regele Charles la Palatul Buckigham. Ce au pus la cale capetele regale
Marți, 22 noiembrie 2023, Margareta, custodele Coroanei României și ASR Principele Consort, au avut o întâlnire cu regele Charles la Palatul Buckingham. Întâlnirea a avut caracter privat.

Pe 23 noiembrie, Majestatea Sa, Margareta, alături de regele Charles s-au văzut și cu Alteța Sa Regală Principele de Wales, la Castelul Windsor.

Custodele Coroanei, Margareta și principele consort Radu    au plecat la Londra cu o aeronavă Tarom, s-a anunțat pe pagina de facebook a Familiei Regale, alături de o fotografie cu cei doi.

Margareta, fiica regelui Mihai I și regele Charles

„Eleganță care impune respect”

Margareta, fiica regretatului rege Mihai I al României a fost la înălțime, grație ținutei alese, extrem de simplă și rafinată. Custodele Coroanei a optat pentru o pereche de pantaloni, pantofi și un palton bej deschis, alături de un pulover negru. Principele consort s-a îmbrăcat în blugi, cu o haină neagră, iar la gât a avut o eșarfă.

„Eleganță care impune respect”, așa cum frumos a comentat un internaut. „Ce înseamnă să fi educat și modest. Mult succes și sănătate!”, a menționat alt fan al Casei Regale. Un alt internaut a susținut că ”Ar fi bine și indicat ca și domnul președinte Iohannis să ia exemplul Majestăților Voastre”.

Pe aeroportul Otopeni, MS Margareta și principele Radu au dat o lecție de eleganță. Sursă foto: faceboook

Regele Mihai I a fost rudă cu regina Elisabeta

Tatăl Margaretei, regele Mihai I, forțat să abdice în 1947 când comuniștii au preluat controlul României, era rudă cu regina Elisabeta a II-a și cu soțul acesteia, prințul Phillip, și a fost invitat la nunta lor cu o lună înainte de a abdica. După ce regele Mihai a fost forțat să plece în exil, Familia Regală română a petrecut mulți ani în Marea Britanie.

Relațiile dintre Familia Regală a României și Familia Regală a Marii Britanii „au fost constante, bazate pe admirație, afecțiune și respect, atât în calitatea sa oficială… cât și în cea privată de familie. Este o legătură durabilă, întinsă de-a lungul secolelor XIX, XX și XXI și a cinci generații”. Pe de altă parte, regele Charles este îndrăgostit de România, în special de regiunea Transilvania, unde deține proprietăți. El a început să vină în România în 1998 și a făcut vizite anuale până anul trecut.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre