Simona Ionescu / Redactor Șef

Marius Țeicu și Olimpia Panciu s-au bătut cu frișcă. „Aveam și în ochi și în nas…”

Marius Țeicu și Olimpia Panciu s-au bătut cu frișcă. „Aveam și în ochi și în nas…”
Muzica lui Marius Țeicu a creat superstaruri, motiv pentru care i se spune „fabrica de hituri”. A compus prima melodie românească cântată de Mirabela Dauer și își amintește cu drag de perioada în care făcea un trio formidabil alături de Corina Chiriac și Alexandru Arșinel.

Corina Chiriac, Alexandru Arșinel și Marius Țeicu au format o perioadă „un trio formidabil”, aducând zâmbete pe buzele românilor. Celebrul compozitor povestește cât de frumoasă a fost acea perioadă. Și nu va uita niciodată cum s-a bătut cu frișcă cu Olimpia Panciu…

Marius Țeicu: „Erau concerte live cu orchestră. Nu ca acum – ții în buzunar CD-ul sau stick-ul”

În perioada anilor 70, la concertele trioului Marius Țeicu, Olimpia Panciu și Mihai Constantinescu era bătaie pe bilete. Iubiți în țară dar și peste hotare, aveau și câte două concerte pe zi, iar turneele în străinătate durau și câte o lună și jumătate.

„Erau concerte live cu orchestră. Nu ca acum – ții în buzunar CD-ul sau stick-ul și ai orchestra cu tine.”, a recunoscut compozitorul Marius Țeicu pentru Viva. Iar filmările se transformau de cele mai multe ori în adevărate filme de comedie…

„Cei care erau la camere se tăvăleau de râs când strigă de sus, de la regie”

Cântărețul și compozitorul și-a amintit de un episod care și acum îi stârnește râsul. E vorba de o filmare la TVR când Marius Țeicu interpreta rolul lui Bran și Olimpia Panciu pe cel al lui Stan. Cei doi s-au bătut cu frișcă, doar că dintr-o eroare tehnică, filmările au trebuit reluate. Râsul i-a cuprins pe toți, mai puțin pe Marius Țeicu, care spune că „aveam frișcă și în ochi și în nas și ei nu au filmat”.

„Eu eram Bran. Mi-au pus o burtă din aceea mare, iar ea era Stan. Și filmăm noi și, la un moment dat, ne batem cu frișcă. Era o chestie nemaipomenită. Cei care erau la camere se tăvăleau de râs când strigă de sus, de la regie: „Din păcate, nu a mers MGS-ul. Trebuie să reluăm…”

Cofetăriile erau închise la ora aceea, seara, târziu. Și s-au dus la un bar de noapte și au avut noroc că au găsit niște frișcă. Eu am crezut că mor când am auzit”, a spus mai spus Marius .

Pe Corina Chiriac a cunoscut-o la Casa de Cultură a Studenților

Angela Similea i-a fost elevă la școala populară de artă „unde eram corepetitor, pianist, adică la clasa profesoarei Florica Orăscu”. Ulterior Marius Țeicu spune că a avut curajul să-i scrie o piesă. Apoi încă una Corinăi Chiriac, pe care a cunoscut-o la Casa de Cultură a Studenților, și, în final, cei trei au făcut un alt „trio formidabil”. Show-urile pe care le făceau erau de-a dreptul incendiare, iar amintirile neprețuite.

„Episoade de câte 40 de minute care au luat un premiu la Gabrovo, pentru cel mai bun film muzical de televiziune”

„Au fost câteva episoade în care erau trei interpreți: Corina Chiriac, Radu Gheorghe și Alexandru Arșinel, care voiau să ajungă mari vedete. Unde să mergem noi? La regizorul cunoscut. Iar eu jucam rolul regizorului.

Noi, practic, eram patru, dar se chema „Un trio formidabil. Episoade de câte 40 de minute care au luat un premiu la Gabrovo, pentru cel mai bun film muzical de televiziune”, și-a amintit compozitorul.

Prezentator la „Steaua fără nume”

Sunt puțini cei care știu că Marius Țeicu a fost, la îndrumarea regretatului Tudor Vornicu, prezentator timp de doi ani la „Steaua fără nume”. La început n-a vrut, avea emoții, dar regizorul a știut cum să-l determine să-și ia rolul în serios.

„Lasă că te-am văzut eu în show-uri. Nu am scăpat de el și am fost vreo doi ani de zile prezentator la „Steaua fără nume”, în perioada în care au luat Loredana, Oana Sârbu, Ramona Bădescu și alții, în anii 80. Am făcut-o și pe asta”, a mai spus Marius Țeicu.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre